Стваралаштво

Представљамо

Вести

Упознај Србију

Регионална сарадња

Одрасли за децу

Слободно време

Златни радови

Изложба

» » » » “СУНЦЕ У СУНЦОКРЕТУ” - 2. НАГРАДА за ОШ “Свети Сава” Младеновац


Нишки Креативни Студио 10:00:00 0

Славка Аврамовић, ОШ "Свети Сава" Младеновац


АНДРИАНА МАСЛОВАРА ученица 3/3 освојила ДРУГО МЕСТО на Ликовном конкурсу “СУНЦЕ У СУНЦОКРЕТУ” 8. МЕЂУНАРОДНОГ ДЕЧЈЕГ ФЕСТИВАЛА ”МАРКОВДАНСКИ СУСРЕТИ ДЕЦЕ И ПЕСНИКА” ПАНОНИЈА 2016. - БАЧКА ТОПОЛА


Ученици 3/3 су на часу ликовне културе сликали на тему “Сунцокрети”. На конкурс је послато 15 радова, а жири је Андрианин рад наградио 2. наградом!
Додела награда jе била 7. маја 2016. године, а Андриана је са својом учитељицом Славком Аврамовић била учесник овог дивног фестивала.
Панонија - насеље у општини Бачка Топола, као средиште традиционалне плодне и културне баштине одржавањем ове године 8. пут фестивала „Марковданских сусрета деце и песника“, добио је прворазредни значај у неговању дечијег стваралаштва у међународном контексту Ех-Југословенских република.
Величину и лепоту фестивалу „МАРКОВДАНСКИ СУСРЕТИ“ даје мултиетичност, ентузијазам, инвентивност младих стваралаца, неговање језика, креативност, подизање вредносног критеријума, али и презентовање туристичког, културног и историјског наслеђа. Осим тога, деца кроз разне креативне садржаје, (музикаљење, песниковање, драмолетање, имитирање, сликање, причаоница, маштаоница, шаховање, плесање, потрага за благом, кловнијада), показују свој таленат и на тај начин се стимулишу на стваралаштво и учење.

Фестивал је био изузетно лепо организован. У програму су учествовали Тоде Николетић, Мирослав Кокошар, Бода Нинковић, музичари, сликари, хорови, певачи, плесачи, глумци... уз одличну координацију организатора Оље Радић и подршку “малих домаћина” ученика са Паноније који су нам давали све потребне информације и упутства.
Присуство преко 2.500 ученика из Словеније, Мађарске, Македоније, Републике Српске, Хрватске, БиХ, Црне Горе и наравно целе Србије је показатељ да фестивал треба подржавати и одржавати.
Поносни смо што је ове године наша школа имала представника на овом Међународном фестивалу.

«
Next
Новији пост
»
Previous
Старији пост