Стваралаштво

Представљамо

Вести

Упознај Србију

Регионална сарадња

Одрасли за децу

Слободно време

Златни радови

Изложба

» » » » Конкурс за 5. међународни фестивал поезије и кратке приче деце и младих „РАДЕ ТОМИЋ“


Нишки Креативни Студио 15:00:00 0

У организацији Сцене свих креативних одржава се 5. међународни фестивал поезије и кратке приче деце и младих „РАДЕ ТОМИЋ“

Које су категорије?
Категорије међународних фестивала поезије и кратке приче Сцене свих креативних су: основци поезија, основци кратке приче, средњошколци поезија, средњошколци кратке приче, у категорији до 30 година поезија, у категорији до 30 година кратке приче.

Који се радови шаљу?
Учесници шаљу радове на слободне теме – до 3 песме и/или до 3 кратке приче. УЧЕСНИЦИ НЕ ТРЕБА ДА ШАЉУ ВИШЕ ОД 3 ПЕСМЕ ИЛИ 3 КРАТКЕ ПРИЧЕ, ВЕЋ ДА СЕ ПОТРУДЕ ДА НАПИШУ И ПОШАЉУ НАЈБОЉЕ И НАЈКВАЛИТЕТНИЈЕ РАДОВЕ. Радови учесника могу бити написани на њиховом матерњем језику. Потребно је код слања радова назначити којој категорији учесник припада, и уз послати рад/радове написати кратку биографију (најбитније је написати где и када се учесник родио, колико година има, где живи, а средњошколци и основци треба да напишу у коју школу иду, и ко им је ментор, ако га имају). Учесници добијају награде за укупан број песама или кратких прича, у зависности од тога колико су песама или кратких прича послали. Радове не објављујемо ни у каквим зборницима, нити часописима, учесници објављују своје радове где и кад хоће и могу. Потребно је у биографији, када учесници шаљу своје радове или објављују књиге, да тачно напишу ако су добили прву, другу или трећу награду, у којој категорији, и ког фестивала, нпр. друга награда за поезију 5. међународног фестивала поезије и кратке приче „Раде Томић“ у категорији средњошколаца. Није довољно написати да су учесници добили другу награду фестивала „Раде Томић“. На овај начин се спречава забуна и збрка у јавности.

До када треба послати радове?
Радове треба послати до 25. МАЈА 2016. године.

Која је емаил адреса за слање радова?
sskkonkursifestivala@gmail.com

Када и где ће се одржати додела награда?
Додела награда 5. међународног фестивала поезије и кратке приче „РАДЕ ТОМИЋ“ ће бити одржана ПОЧЕТКОМ СЕПТЕМБРА 2016. године у градској библиотеци „Стеван Сремац“, Народних хероја 5, код главне поште, у Новом Саду, уз одговарајући културно-уметнички програм с наступом присутних песникиња и песника, књижевница и књижевника. Обавештење о додели награда биће објављено дан раније.

У организацији Сцене свих креативних одржава се 5. међународни фестивал поезије и кратке приче деце и младих „РАДЕ ТОМИЋ“


«
Next
Новији пост
»
Previous
Старији пост