Стваралаштво

Представљамо

Вести

Упознај Србију

Регионална сарадња

Одрасли за децу

Слободно време

Златни радови

Изложба

» » » ДВЕ НАГРАДЕ ЗА „ЗЛАТОКОСУ“ НА „ЛУТ ФЕСТУ“ У ИСТОЧНОМ САРАЈЕВУ


Нишки Креативни Студио 13:00:00 0

 

Н
а Седамнаестом међународном фестивалу луткарских позоришта за дјецу „Лут Фест 2016“, представа „Златокоса“, у режији Јелене Ђорђевић, освојила је две награде:

·        Новоустановљену награду "Камена рука - Хенрик Јурковски" за најлутковитију представу, чиме јој је указана велика част да буде први добитник награде која носи име једног од највећих светских историчара, драматурга и теоретичара луткарства. Жири истиче да сви сегменти представе упућују на превасходност чистог луткарског израза у представи, чему је пре свега допринела сјајна глумачка екипа.

·        Колективну награду за најбољу анимацију и глумачку игру, у чијем се образложењу наводи да је на жири најјачи утисак оставила игра младих, веома тачно устремљених, талентованих и стручно образованих глумаца.

"Лут фест" је трајао пет дана, одржавао се под мотом „Буквар луткарства“, а публици су се представила позоришта из Велике Британије, Грузије, Естоније, Бугарске, Румуније, Босне и Херцеговине, Словеније и Србије уз богат такмичарски, пратећи и едукативни програм. Стручни жири заседао је у саставу: Боњо Луногов, редитељ и професор из Бугарске, Амела Вученовић, глумица и редитељка из Русије и Валентина Фурсова, редитељка из Естоније.
 
„Златокоса“ је због великог интересовања одиграна три пута и више од пет стотина малишана и гостију уживало је у извођењу Наташе Ристић, Јелене Ђорђевић, Даворина Динића и Младена Милојковића.


Да подсетимо, премијера је одржана пре годину дана, а „Златокоса“ је награђена и на прошлогодишњем Међународном фестивалу позоришта за дјецу у Бања Луци.

«
Next
Новији пост
»
Previous
Старији пост