Стваралаштво

Представљамо

Вести

Упознај Србију

Регионална сарадња

Одрасли за децу

Слободно време

Златни радови

Изложба

» » “Шантићево перо” – за најбољу песничку збирку Јулијани Илић


Нишки Креативни Студио 14:00:00 0

Славка Аврамовић, ОШ "Свети Сава" Младеновац
  
 
У
 категорији ПОЕЗИЈА, МЛАЂИ УЗРАСТ (ученици од 1. до 4. разреда) додељене су 1. и 2. награда за појединачне песме, а 3. награда није додељена. У овој категорији проглашена је НАЈБОЉА ПЕСНИЧКА ЗБИРКА ЈУЛИЈАНЕ ИЛИЋ ученице 3/3 ОШ “Свети Сава”.
Јулијана је одлична ученица, учесник је на такмичењима из математике и у рецитовању, у музичкој школи свира виолину, бави се успешно каратеом, а најуспешнија је у писању поезије. Од 1. разреда пише песме, осваја награде и похвале на многобројним конкурсима од којих многи имају међународни ранг и на којима су познати песници председници жирија, а на овај конкурс послата је збирка песама. Збирку је чинило укупно 15 песама писаних током 1., 2. и 3. разреда.
На овај конкурс су послати поетски и прозни радови још шесторо ученика 3/3 одељења: Саре Глумац, Нине Илић, Николе Карића, Кристине Николић, Леона Петронијевића и Андрије Прокића.

На IX МЕЂУНАРОДНИ КЊИЖЕВНИ КОНКУРС Шантићево перо 2016. који негује интелектуалност, духовност и инвентивност младих и свих оних који их тим путевима воде, пристигло је укупно (укључујићи прозне и поетске збирке) укупно 730 радова из 47 основних и средњих школа и гимназија са територије Републике Србије, Републике Српске, Црне Горе, Босне и Херцеговине, Хрватске и Македоније.
У ужи избор ушао је 491 рад, а стручни жири у саставу: Тоде Николетић, књижевник и председник жирија, др Вукосава Живковић, проф. српског језика и књижевности у Земунској гимназији и уредник часописа Школски час, Драгана Рајовић, проф. српског језика и књижевности, новинар-сарадник православне ТВ Храм у Београду, Душица Филиповић, проф. српске књижевности и језика, селекторка радова и стална чланица жирија доделио је 31 награду и 7 похвала ученицима и њиховим менторима.
Награде су уручене 23. маја 2016. у ОШ “Алекса Шантић” у Калуђерици, а Захвалница је додељена и ОШ “Свети Сава” Младеновац за учешће у манифестацији Шантићеви дани.

  

 

«
Next
Новији пост
»
Previous
Старији пост