Стваралаштво

Представљамо

Вести

Упознај Србију

Регионална сарадња

Одрасли за децу

Слободно време

Златни радови

Изложба

» » » МУЦКО, ГУЦКО И БУЦКО ПРОСЛАВЉАЈУ ПУНОЛЕТСТВО


Нишки Креативни Студио 11:00:00 0


Представа „Три прасета“ редитеља Зорана Лозанчића
18 година на репертоару Позоришта лутака

МУЦКО, ГУЦКО И БУЦКО ПРОСЛАВЉАЈУ ПУНОЛЕТСТВО

Један за све, за једног сви,
Такви смо ми - неуништиви“

Ј
учерашњим извођењем ансамбл Позоришта лутака је обележио 18 година извођења представе „Три прасета.“
Први пут су „Три прасета“ заиграла на сцени Позоришта лутака 1982. године, у режији Борислава Мркшића, а 1988. године римејк је поставио Зоран Лозанчић. То је прича о другарству, љубави и заједништву, актуелна данас као и некада.
У монографији Позоришта лутака, аутор Слободан Крстић написао је: „Након поновног стављања на репертоар ове Андерсенове бајке, многи су били склони веровању да ће римејк представе, која се више од деценију игра у овој кући, бити на добром стандардном нивоу и ништа више. Сви који су тако мислили, грдно су се преварили, јер је Зоран Лозанчић публици приуштио врхунско задовољство. „Три пасета“ су, у ствари, високо естетизована представа, пре свега захваљујући јасном, прецизном, неконвенционалном редитељском рукопису, али исто тако, и због сјајне сценографије, прекрасних лутака, костима, мудрих и распеваних сонгова и музике, која није потпора, већ неизоставни део представе.“
Сценографију је радио Ненад Живадиновић, лутке Борис Чершков, костиме Александар Павичевић, музику Боривоје Младеновић, а текстове соногова Божидар Миливојевић. Улоге тумаче Светлана Цеца Михајловић, Татјана Миленковић, Слободан Миљковић и Иван Ђорћевић у почетку, а данас Дејан Гоцић.
Представа „Три прасета“ отворила је врата многих ревијалних и такмичарских фестивала у земљи и иностранству и освојила 6 награда, од чега две за сценографију, три глумачке и једну за специјалне ефекте. До сада је изведена 225 пута и свих осаманест година плени пажњу гледалаца. А сонгове о Муцку, Гуцку и Буцку увек певају заједно глумци, деца и родитељи.

Ми смо јаки, ми смо чврсти,
Јер смо сложни као прсти.
Један за све, за једног сви
Такви смо ми
- неуништиви.


«
Next
Новији пост
»
Previous
Старији пост