Стваралаштво

Представљамо

Вести

Упознај Србију

Регионална сарадња

Одрасли за децу

Слободно време

Златни радови

Изложба

» » » ПОЗОРИШТЕ ЛУТАКА НИШ ПУТУЈЕ У ИСТОЧНО САРАЈЕВО


Нишки Креативни Студио 10:00:00 0


ПОЗОРИШТЕ ЛУТАКА НИШ ПУТУЈЕ У ИСТОЧНО САРАЈЕВО
НА XVII МЕЂУНАРОДНИ ФЕСТИВАЛ ЛУТКАРСКИХ ПОЗОРИШТА ЗА ДЈЕЦУ


П
озориште лутака учествује са представом „Златокоса“, редитељке Јелене Ђорђевић на Седамнаестом међународном фестивалу луткарских позоришта за дјецу, који се одржава од 16. до 20. маја 2016. године у Источном Сарајеву, под мотом „Буквар луткарства“.

Витомир Митрић, директор и селектор фестивала објашњава: „Као што школски буквар, на симболичан начин представља први сусрет дјеце са школом и свијетом одраслих, тако и луткарско позориште представља први сусрет дјеце са позориштем и свијетом позоришне умјетности.

Према његовим речима, савремено луткарско позориште, као магија позоришне уметности открива свет бајки на нов, модеран начин, који је кроз истраживачки процес нових форми доказао да је реч лутке моћнија од било које речи човека, због чега је буквар луткарства сваке године богатији за нове странице исписане речима лутака из целог света.

На фестивалу учествују позоришта из: Велике Британије, Грузије, Естоније, Румуније, Бугарске, Словеније, Србије и Босне и Херцеговине.

Улоге тумаче Наташа Ристић, Јелена Ђорђевић, Даворин Динић и Младен Милојковић. Премијера је одржана 29. маја 2015. године. До сада је „Златокоса“ учествовала на међународном фестивалу у Бања Луци, на ком је освојила специјалну награду за промовисање идеје о људској слободи.

Позориште лутака Ниш наступа у уторак, 17. маја у 18.00 сати и у среду, 18. маја у 10.00 и 11.00 сати. На молбу организатора фестивала, договорено је и треће извођење због великог интересовања основних школа за представу нашег позоришта.


«
Next
Новији пост
»
Previous
Старији пост