Стваралаштво

Представљамо

Вести

Упознај Србију

Регионална сарадња

Одрасли за децу

Слободно време

Златни радови

Изложба

» » » Мина Делевић - Нисам била послушна


Нишки Креативни Студио 14:00:00 0

Светлана Јевтић, ОШ „Карађорђе“ Београд

 
Нисам била послушна


Н
аравно, нико на овом свету није савршен.  Сви смо бар једанпут били непослушни. Описаћу вам свој  наjвећи несташлук.
Било је то на повратку са Крфа, 2010. године.  Чекало ме је двочасовно путовање авионом. На аеродрому сам угледала  огромну халу пуну људи. Међутим, пажњу су ми привукле  продавнице  пуне играчака.
Неких десетак  минута успевала сам да одолевам играчкама око себе. "Вау!", узвикнула сам. Видела сам огромног плишаног једнорога. Наравно,  аутоматски сам потрчала да га видим. А пре тога, сећам се да су ми мама и тата говорили, да се не удаљавам од њих. Али, ипак, једнорог је био розе боје. Ко томе може да одоли? Док ми је породица прелазила  царину, све више смо се удаљавали једно од других. Тата је мислио да сам ја код маме, а мама је мислила да сам код тате и тако је настала забуна. Кад сам хтела да уђем и да замолим маму да ми га купи, приметила сам да је нема. Одмах сам почела да мислим на оно најгоре. "Изгубила сам се". Сузе су почеле да ми лију као река. "Оставиће ме овде заувек," пролазило ми је кроз главу.
Чула сам  неког човека, говорио је моје име. Коначно, лакнуло ми је. Видела сам познато лице. То је био наш водич. Он ме је одвео код маме и тате. Када  сам  их  видела,  може се рећи да сам била најсрећније дете на овом свету. И тако се завршава моја прича. На сву срећу  са срећним крајем, али могла сам проћи мнооого горе.
Деца, понекад, нису свесна последица непослушности.Мина Делевић, IV/1

«
Next
Новији пост
»
Previous
Старији пост