Стваралаштво

Представљамо

Вести

Упознај Србију

Регионална сарадња

Одрасли за децу

Слободно време

Златни радови

Изложба

» » » Симона Рачуница - Писмо мојој учитељици


Нишки Креативни Студио 08:00:00 0

Тања Вречко, ОШ "Младост" Нови Београд

 

Писмо мојој учитељици


Драга учитељице Тања,

Б
лижи се крај школске године, добијају се последње оцене и радујем се распусту. Међутим у исто време, морам да признам, имам помешана осећања јер ово није обичан крај школске године. Мада знам да ћу Вас сваки дан виђати у школи или на Савском шеталишту ипак сам свесна да ово јесте крај дружења са Вама као мојом учитељицом и крај дивних и занимљивих часова који су ми помогли да заволим школу, научим да читам, пишем, бројим и остварим велике успеха на математичким такмичењима. Кажу да је крај само почетак нечег новог, а ја вам свечано обећавам да ћу се на сваком свом почетку сећати ваших најважнијих лекција: да будемо пријатељи и добри људи.
Четири године су брзо прошле јер ваљда све што је лепо чини нам се да кратко траје. Захвална сам Вам што сте ме научили да радим на компјутеру и правим презентације, што сте ми пружили могућност да искажем своје мишљење и постанем сигурнија у себе али највише Вам хвала што сте нам сваки дан у школи пружали мајчинску пажњу и учинили да школу осећам као свој други дом. Никад Вас нећу заборавити, не зато што се подразумева да се памти прва учитељица већ због тога што сте за нас радили увек више од онога што се од учитељице очекује. Водили сте нас неколико пута у Београдску филхатмонију, разне музеје, организовали сте изложбу наших радова у Новобеоградској културној мрежи и часове започињали песмом и гимнастиком. Хвала што сте нас учинили почаствованим када сте нас одвели у Народну скуштину Србије, али и направили нам незаборавну забаву посетом Мinicity-a. Мислим да ни наше одељење не би било овако сложно да нисмо имали тренера попут Вас. Како кажу „Лако је бити родитељ доброј деци“ а ја бих на то додала „Лако је бити дабро дете и добар ђак кад имаш добру учитељицу“.
Прочитала сам негде да име Тања значи „она која је рођена да буде велика“ и после четири године свакодневног дружења са Вама знам да нико не носи име Тања боље од Вас.


Симона Рачуница, IV/4


«
Next
Новији пост
»
Previous
Старији пост