Стваралаштво

Представљамо

Вести

Упознај Србију

Регионална сарадња

Одрасли за децу

Слободно време

Златни радови

Изложба

» » » Основац на потезу 1


Табла Часопис 14:00:00 0


„I КАДЕТСКИ ТРОФЕЈ ПАЛИЛУЛЕ – ОСНОВАЦ НА ПАЛИЛУЛИ“
РАСПИС СЕРИЈАЛА

Дечији шаховски клуб „ОСНОВАЦ“ под покровитељством Градске општине Палилула, организује први циклус кадетских брзопотезних турнира за основце и предшколце, под називом „I КАДЕТСКИ ТРОФЕЈ ПАЛИЛУЛЕ – ОСНОВАЦ НА ПАЛИЛУЛИ“.
Играће се ДЕВЕТ месечних турнира, од септембра 2016. године, до маја 2017. године – уз ФИНАЛНИ турнир који ће бити одржан почетком јуна, у склопу прославе „Палилулско вече 2017“.
У склопу сваког од девет месечних турнира, учесници ће бити подељени у две групе – млађу и  старију. Млађу групу чине девојчице и дечаци рођени 01.01.2006.године и млађи, а старију групу девојчице и дечаци рођени у периоду од 01.01.2002. до 31.12.2005.године. Сви турнири се играју по швајцарском систему (холандска варијанта), у 9 кола, са темпом игре од 5 минута по играчу.
Након сваког од 9 месечних турнира, правиће се збирна табела свих учесника, по ниже наведеном принципу, а за пласман на финални турнир конкуришу само они учесници који су одиграли најмање 5 турнира (од укупно 9). За финални турнир пласираће се по 8 најбољих девојчица из млађе групе, као и 8 из старије, док ће код дечака пласман изборити по 10 најбољих такмичара из млађе и исто толико из старије групе, на основу генералне табеле након деветог турнира. У случају отказа неког такмичара који се пласирао у финале, резерве неће бити укључиване. Уколико два играча имају исти број бодова, предност за пласман у финале имају учесници са већим бројем одиграних турнира, а затим и са већом шаховском категоријом.
Финални турнири се играју по бергеру (једнокружно или двокружно), са темпом игре од 5 минута по играчу,  и  биће  одвојени  у  4  посебне  групе:  „Млађе девојчице“,  „Млађи  дечаци“,  „Старије девојчице“ и
„Старији дечаци“. У случају деобе места на финалном турниру, први додатни критеријум биће већи број бодова у генералној табели, након 9 турнира, а сви остали детаљи биће наведени у Правилнику такмичења.
Награде за свих 9 месечних турнира биће наведене у расписима тих турнира, док су за финални турнир награде за сва четири (одвојена) турнира следеће:
1.     место: ТАБЛЕТ РАЧУНАР + ПЕХАР + МЕДАЉА,
2.    место: БЕСПЛАТНА УПИСНИНА ЗА „IV КАДЕТСКИ ТРОФЕЈ ПАНТЕЛЕЈ“ + МЕДАЉА,
3.    место: ПЛАЋЕНА УПИСНИНА ЗА „ОПЕН НИШ 2017“ (група по жељи) + ПЛАЋЕНА УПИСНИНА ЗА КАДЕТСКО И ОКРУЖНО ПРВЕНСТВО НИША 2017 + МЕДАЉА
Специјална награда за такмичаре са највише поена након деветог турнира – БЕСПЛАТНА УПИСНИНА за II серијал турнира „КАДЕТСКИ ТРОФЕЈ ПАЛИЛУЛА – ОСНОВАЦ НА ПАЛИЛУЛИ“.
На свих 9 месечних турнира, девојчице и дечаци играју јединствен турнир у оквиру две наведене групе, а након турнира бодују се посебно девојчице, посебно дечаци, по следећем принципу: Сви учесници турнира добијају 5 бодова за учешће и још онолико бодова колико су освојили поена на турниру, а првих осам девојчица (у обе групе) добијају додатно и бодове према пласману и то: 1. место – 10 бодова, 2. место – 8, 3. место – 7, 4. место – 6 бодова... итд., и 8. место – 2 бода, а код дечака (у обе групе) бодове добија 10 првопласираних и то: 1. место – 12, 2. место – 10, 3. место – 9, 4. место – 8 бодова... итд. и 10. место – 2 бода.


I КАДЕТСКИ ТРОФЕЈ ПАЛИЛУЛЕ
„ОСНОВАЦ НА ПАЛИЛУЛИ 1“
Субота 24. септембар 2016. године, „Шаховски дом“ – Ниш

Дечији шаховски клуб „ОСНОВАЦ“ под покровитељством Градске општине Палилула, организује први турнир новог серијала брзопотезних кадетских турнира „КАДЕТСКИ ТРОФЕЈ ПАЛИЛУЛЕ - ОСНОВАЦ НА ПАЛИЛУЛИ“, у суботу 24. септембра 2016. године, у просторијама „Шаховског дома“
– Војводе Танкосића 9а, са почетком у 11 сати.
Турнир се игра по Швајцарском систему (компјутерско паровање, холандска варијанта), у 9 кола, са темпом игре од 5 минута по играчу, по Правилима игре ФИДЕ и додатку за брзопотезни шах.
Право учешћа на турниру имају деца рођена 2002. године и млађа. Учесници ће бити подељени у две групе, млађу и старију. Млађу групу чине девојчице и дечаци рођени 01.01.2006. године и млађи, а старију групу девојчице и дечаци рођени у периоду 01.01.2002. год. до 31.12.2005. године.
Победници група, најуспешнији дечак и девојчица, добијају пехаре (укупно 4), а три најбољепласирана учесника у старосним групама до 6, 8 и 10 година у млађој групи, као и до 12 и 14 година, у старијој групи, (дечак или девојчица) освајају медаље (укупно 15).
Три најуспешнија члана ДШК „ОСНОВАЦ“ или полазника школе шаха „ОСНОВАЦ“, у обе групе, освајају медаље.
Услов за добијање било које награде је да учесник одигра свих 9 кола и да освоји најмање пола поена. Учесници који не испуњавају овај услов, не могу да конкуришу за награде.
Уписнина за турнир износи 200 динара и плаћа се на лицу места, пре почетка такмичења.
Сви  учесници  су  дужни  да  обезбеде  стандардну  шаховску  гарнитуру  и  исправан   шаховски
часовник.
Пријављивање учесника је најкасније до петка, 23. септембра 2016. године, до 20:00 сати. Учесници који се пријаве након тог времена, као и на дан турнира, плаћају дуплу уписнину и могу играти тек од другог кола, а организатор ће се стриктно придржавати овог правила.
Долазак учесника и потврда пријаве за турнир је у суботу, 24. септембра, у времену од 10:00  до 10:30 сати. Отварање турнира је предвиђено у 11:00 сати, након чега креће прво коло. Свечано затварање турнира и подела награда обавиће се 15 минута након завршетка последњег кола.
Пријаве играча и све остале информације на телеф. председника ДШК „ОСНОВАЦ“ Игора Лукића 065/2-419-206 или на е-маил: dsk.osnovac@gmail.com


«
Next
Новији пост
»
Previous
Старији пост