Стваралаштво

Представљамо

Вести

Упознај Србију

Регионална сарадња

Одрасли за децу

Слободно време

Златни радови

Изложба

» » » » Још једна награда за представу “Алиса у земљи чуда”


Табла Часопис 10:00:00 0


Под мотом “Већ у срцу”, одржан је у Подгорици јубиларни Пети међународни фестивал луткарства, на коме је Зорану Лозанчићу додељена награда стручног жирија за најбољу сценографију за представу “Алиса у земљи чуда”, са којом је ансамбл Позоришта лутака учествовао на фестивалу.

Директорка Позоришта лутака, Ивана Савић, са осталим добитиницма награда, стручним жиријем и организаторима фестивала

Ово је четврто учешће “Алисе” на међународним и регионалним фестивалима и четврта награда стручних жирија. Поред досадашњих награда за партнерство и синхронизацију у креирању луткарског лика, колективне награде за анимацију лутке и колективне глумачке награде, још један сегмент представе добио је признање, што указује на јединствени редитељски, глумачки и визуелни израз.
Поред нишког Позоришта лутака, које је било једини представник Србије, на фестивалу су учествовала и позоришта из Украјине, Пољске, Бразила, Мексика, Израела и Турске.
Анасамблу Позоришта лутака припала је част да отвори фестивал. Трајао је 5 дана и одржавао се у девет градова Црне Горе, а “Алису” је у Подгорици и Херцег Новом гледало више од 850 малишана.

Чланови Позоришта лутака са директором фестивала, Давором Драгојевићем


Да је “Алиса” пленила на сцени и ван ње, потврђују дуги и бурни аплаузи, осмеси, рођенданска торта, интервјуи, наслови у новинама, малишани који су желели да се сликају са нашом Алисом и сви клинци који су на тренутак и сами били ликови из те предивне бајке захваљујући фестивалском паноу.

«
Next
Новији пост
»
Previous
Старији пост