Стваралаштво

Представљамо

Вести

Упознај Србију

Регионална сарадња

Одрасли за децу

Слободно време

Златни радови

Изложба

» » » » Гостовање јапанског театра „Дора“ у Позоришту лутака


Табла Часопис 10:00:00 0


У оквиру балканске турнеје, јапански театар Дора” из Токија, гостује у Позоришту лутака. Током тродневног боравка, извешће представу „Woven/Ayanasu и одржати позоришну радионицу.

Представу ће видети и публика у Новом Саду и Београду на Битеф Полифонији, пратећем програму Битеф фестивала. Њихово гостовање у Србији организује Удужење за развој позоришта за децу и младе, АСИТЕЖ Србија, чији је Позориште лутака члан.

Организатори желе да младој публици, позоришним ствараоцима, ствараоцима у области плесног театра и поштоваоцима јапанске културе омогуће један неуобичајен доживљај и нов поглед у савремену јапанску позоришну уметност.

Програм

Недеља, 25. септембар, 19.00, представа „Woven/Ayanasu, улаз је сободан
Понедељак, 26. септембар, 11.00 -14.00, позоришна радионица

О представи

Представа „Woven/Ayanasu, намењена је младој и одраслој  публици. Настала је кроз истраживачки процес на теме међусобних односа и последица катасрофалног земљотреса 2011. године у Јапану. Ayanasu ” симболизује породицу која је нуклеус сваког друштва. Представа носи снажну поруку о основним и трајним вредностима које се негују у јапанском друштву, о снази и значају емоционалне стабилности појединца, његових односа са светом и начина на који долази до ње – кроз заједништво.

О радионици

Радионицу, чији је циљ истраживање у пољу форми сценског израза водиће редитељ Кењиро Отани. Њој могу присуствовати студенти, професионални глумци и плесачи и сви које занима физички и плесни театар.


Заинтересовани се могу пријавити на мејл Позоришта лутака: marketing_pozlutaka@medianis.net или телефоном на бројеве: 018 253 962, 018 526 912 и 018 526 913.

«
Next
Новији пост
»
Previous
Старији пост