Стваралаштво

Представљамо

Вести

Упознај Србију

Регионална сарадња

Одрасли за децу

Слободно време

Златни радови

Изложба

» » » СЛОБОДНА ЗОНА У БИОСКОПУ ВИЛИН ГРАД


Табла Часопис 11:00:00 0


Филм Неруда отвара 12. Слободну зону у биоскопу Вилин Град
Улазнице у продаји!

Дванаести филмски фестивал "Слободна зона" биће отворен у четвртак, 10. новембра, у 20 сати, у биоскопу "Вилин Град". Овогодишњи фестивал ће отворити филм "Неруда", чилеанског редитеља Пабла Лараине.

Најпознатији чилеански песник, дипломата и Нобеловац Пабло Неруда, централна је фигура новог Лараиновог филма, премијерно приказаног на овогодишњем филмском фестивалу у Кану. Анти-биографско дело, како га редитељ описује, смештено је у 1948. годину у којој сенатор Неруда, због јавног и оштрог противљења тадашњем председнику Габријелу Гонзалесу Видели, по први пут постаје званични државни непријатељ.

Поред овог остварења, на репертоару "Вилиног Града", а у оквиру Слободне Зоне, биће приказана још три филмска остварења. У петак, 11. новембра, на репертоару је филм "Јо ЈоМа Музика странаца", у суботу остварење "Синг стрит", а у недељу, 13. новембра, филм "Патријарх". Почетак ових пројекција је у 18 сати и 30 минута.

Након свечаног отварања у “Вилином Граду”, сваке наредне вечери у току трајања фестивала, до 16. новембра, филмови ће бити приказивани и у Нишком културном центру од 19 и 21 час.
Програм фестивала "Слободна зона" за Нишки културни центар можете поглдати овде.


Улазнице су у продаји.  

«
Next
Новији пост
»
Previous
Старији пост