Стваралаштво

Представљамо

Вести

Упознај Србију

Регионална сарадња

Одрасли за децу

Слободно време

Златни радови

Изложба

» » » » Александра Петровић - Ако неко мисли да сам малa


Табла Часопис 16:00:00 0


Ако неко мисли да сам малa


Ми деца се понекад правимо да смо неке велике фаце. Одрасли нам често кажу да смо мали. Ми њима кажемо да су и они некада били деца. Или су то можда заборавили!?
Понекад ме одрасли гледају са висине. Штипају  ме за образе и кажу: Види мале слаткице!“ Добро слажем се са њима да сам слатка, али МАЛА. Стварно, шта њима пада на памет. Када ће да виде да сам порасла. Осећам се тако јако да могу да подигнем слона док босонога претрчавам ливаду и прескочим лава. Али, није увек тако.
Када сам тужна, нерасположена или не знам шта ћу са собом, појави се Линда. Моја тајанствена другарица. Заједно поразговарамо о мом проблему и заједно га решимо. Када идем сама до школе, Линда иде пешице са мном. Сите се испричамо! Бирамо занимљиве и смешне теме.
Често ми се појави и у сну. Тада јој се изјадам. Утеши ме и каже да ћу брзо да порастем. Пробудим се увек расположена и срећна. Она ме погледа и намигне! Са њом сам увек велика. Нико ми не каже: Ћути, мала! Шта хоће ова мала!...“
Ипак, мало сам размислила. Ја  заправо и јесам мала кап у целом океану. Можда су одрасли у праву. Сада када сам кренула у пети разред за већину наставника сам мала. И за ђаке старијих разреда сам мала. Па наравно“, каже Линда, сви они су старији од тебе!“ Ја се сложим са њом.
Уживаћу у детињству док још траје. Нека ме зову МАЛА, баш ме брига! И зато кажем: Чуј ме свете, мала сам и поносим се тиме!“За Табла Фест 16


Александра Петровић, V1, ОШ ,,Јован Јовановић Змај“ Змајево


Наставник: Слађана Толанов

«
Next
Новији пост
»
Previous
Старији пост