Стваралаштво

Представљамо

Вести

Упознај Србију

Регионална сарадња

Одрасли за децу

Слободно време

Златни радови

Изложба

» » » ЕКО ЗАСТАВА-ЕКО ПРИЗНАЊЕ


Табла Часопис 14:00:00 0

Сузана Вељковић, ОШ „Бранко Миљковић“ Ниш

 

ОШ "Бранко Миљковић" у Нишу се прикључила међународном Програму Еко школе Србије априла месеца прошле године, али је почела са остваривањем програма јануара 2016. год. због специфичних околности под којима је радила школа до децембра 2015. год.

На основу одлуке савета ФЕЕ програма у Србији (Foundation for Environmental Education)  школа је постала носилац Сертификата о стеченом статусу међународне Еко-школе и највећег међународног еко признања ЗЕЛЕНЕ ЕКО ЗАСТАВЕ за успешан рад и залагање ученика, наставника и локалне заједнице из екологије.

Признање је, на годишњем састанку координатора Еко школа одржаном у Параћину, 10. новембра, уручено директору школе Мирославу Станићу, координаторима Сузани Вељковић и Невени Цветковић и представнику локалне заједнице Владимиру Станићу.

О активностима у реализацији Међународног програма Еко-школе говорила је национални координатор програма Александра Младеновић, као и о укључивању у нов пројекат који Еко скулс Глобал (Eco schools Global) организују на глобалном нивоу за Еко школе, а од ове школске године Србија је такође укључена. Пројекат подржава Тојота на глобалном нивоу.

О пројекту Еко-пакет, досадашњим резултатима и најави новог конкурса у школској 2016/2017. години говорила је Милена Табашевић. Учесницима скупа је представљен и нови еколошки календар за наредну годину са свим битним еколошким датумима, аутора Љиљане Ђурић - учитељице из Горњег Милановца.
Координатори Еко школа су овај скуп искористили за конструктивну размену идеја и договор о међусобној сарадњи.


«
Next
Новији пост
»
Previous
Старији пост