Стваралаштво

Представљамо

Вести

Упознај Србију

Регионална сарадња

Одрасли за децу

Слободно време

Златни радови

Изложба

» » Промоција хуманих вредности у ОШ “Свети Сава” Младеновац


Табла Часопис 08:00:00 0

Славка Аврамовић, ОШ „Свети Сава“ Младеновац

 

Програм Промоција хуманих вредности (ПХВ), има за циљ да промовише борбу против насиља међу децом и младима, односно уважавање културолошких и етничких разлика кроз развој позитивног васпитног окружења заснованог на интеркултуролошким вредностима у основним школама.

У Младеновцу, реализује се од 2009. године и обухвата одељења 4. разреда на нашој општини захваљујући подршци шпанског Црвеног крста и швајцарске агенције за развој и сарадњу.
У ОШ “Свети Сава”, такође се реализује од 2009. године, а ове школске године програмом је обухваћено одељење 4/3 и са радом је почето 12. октобра. Активности обухватају 7 тема - модула и то: толеранција, лични и културни идентитет и поштовање различитости, ненасилна комуникација и решавање сукоба мирним путем, превазилажење дискриминације и сигматизације, родна равноправност и дечја права, превенција насиља путем електронских медија.
Програм се реализује кроз 25 радионица и интерактивни приступ, а спроводе га координатор програма ПХВ Оливера Филиповић волонтер Црвеног крста Младеновац и стручни сарадник Милица Аврамовић.


 

«
Next
Новији пост
»
Previous
Старији пост