Стваралаштво

Представљамо

Вести

Упознај Србију

Регионална сарадња

Одрасли за децу

Слободно време

Златни радови

Изложба

» » » » СЛАВИМО ЛУТКЕ И УМЕТНОСТ ЛУТКАРСТВА


Табла Часопис 08:00:00 0
Поштована децо,

У периоду од 29.11. - 01.12. одржаће се „47. СУСРЕТИ ПРОФЕСИОНАЛНИХ ЛУТКАРСКИХ ПОЗОРИШТА СРБИЈЕ“ чији је овогодишњи организатор Мало позориште „Душко Радовић“ из Београда.
Позивамо те да кроз свој креативни рад на тему луткарства (цртеж, песма, фотографија и сл.) допринесеш овој значајној манифестацији. Најзанимљивији аутори ће бити награђени бесплатним картама за представе Малог позоришта.
Своје радове можеш слати на jelena@malopozoriste.co.rs до 20. новембра, а ми ћемо добитнике објавити до почетка Сусрета.

 

О ЛУТКАРСКИМ СУСРЕТИМА

Сусрети професионалних позоришта лутака Србије су републичка манифестација, која се сваке године одржава у другом граду, који има луткарску сцену, где учествују сва професионална луткарска позоришта Србије.

Сусрети професионалних луткарских позоришта Србије имају значај за ову врсту уметности, као што Стеријино позорје има за драмска позоришта за одрасле. Фестивал је такмичарског карактера. Учесници овогодишњих Сусрета су позоршта из Новог Сада, Зрењанина, Крагујевца, Ниша, Суботице, Бања Луке и Београда. Поред тога у оквиру ове манифестације одржаће се и четири луткарске радионице за децу. 


«
Next
Новији пост
»
Previous
Старији пост