Стваралаштво

Представљамо

Вести

Упознај Србију

Регионална сарадња

Одрасли за децу

Слободно време

Златни радови

Изложба

» » » Колико радних сати и биоскопског платна је потребно за изградњу најмодернијег биоскопа на југу Србије?


Табла Часопис 10:00:00 0


Отварање биоскопа Синеплекс (Cineplexx) Ниш у СТОП ШОП ритејл парку 10.новембра


У четвртак, 10. новембра велики биоскоп Синеплекс стиже у Ниш! Више од 80 радника провело је око 35.000 радних сати на градилишту у СТОП ШОП ритејл парку, како би у што краћем временском периоду, љубитељима филмова омогућили да уживају у најсавременијем биоскопу на југу Србије.
Синеплекс Ниш ће имати укупно 5 дигитализованих сала опремљених врхунском, РеалД 3Д технологијом и могућност да угости 837 посетилаца у истом тренутку. Поред комфорних, црвених биоскопских седишта, заљубљени парови ће имати прилику да уживају у омиљеном филму у специјално дизајнираним љубавним седиштима за двоје. Посебну драж ентеријеру биоскопа Синеплекс у Нишу даваће и светлосна инсталација Дарт Вејдера, за чију израду је било неопходно да се пробуши више од 7 милиона микро рупа кроз које пролазе снопови пинк светлости.
„Након рада на изградњи преко 40 биоскопа Синеплекс широм региона и Аустрије, представљало ми је велико задовољство да радим на пројекту који има толики значај за овај део Србије. Житељи Ниша и околних градова ће моћи да уживају у потпуно новом, најсавременијем биоскопу, урађеном према последњим стандардима компаније“, изјавио је Мајкл Ретенбахер, технички директор Синеплекс компаније.

Мајкл Ретенбахер
Највећа биоскопска сала ће имати могућност да филмове приказује у 4К резолуцији, где 4.096 пиксела  у дужини и 2.160 у ширини двоструко боље дочарава квалитет слике на платну. Сваки пиксел се на велико платно преноси уз помоћ минијатурних, дигиталних огледалаца, произведених од силикона, налик меморијских чипова у рачунару. Kристие (Christie) пројектор у себи има око 8,8 милиона микро огледала који у једној секунди направе до 5.000 покрета, чиме рефлектују светлост и слику на биоскопско платно.
Из Француске је стигло 420 м2 сребрног биоскопског платна, које је постављено на сферичне екране, како би гледање филмова из сваког места у сали било идентичног квалитета. Укупно 50 км каблова развучено је кроз цео биоскоп, док су зидови обложени са специјалним профилима у облику слова C, попуњени са вуном, ради добијања савршене акустичне атмосфере у дворанама. Уз 94 сурaунд звучника и 32 Крaун и QSC појачала гледалац ће у потпуности моћи да се уживи у радњу филма.

Синеплекс Ниш има амбицију и жељу да постане синоним за прави биоскопски доживљај и да Нишлијама пружи комфор, квалитет пројекције, забаву и јединствено искуство у гледању филма, како доликује регионалном лидеру.

«
Next
Новији пост
»
Previous
Старији пост