Стваралаштво

Представљамо

Вести

Упознај Србију

Регионална сарадња

Одрасли за децу

Слободно време

Златни радови

Изложба

» » » » » Позориште лутака Ниш - учешће на фестивалима


Табла Часопис 13:00:00 0
Награда дечјег жирија на „Звездаришту“

На 13. дечјем позоришном фестивалу „Позориште Звездариште“, дечји жири доделио је трећу награду представи „Дамојед“ Позоришта лутака Ниш.
Гран при фестивала припао је Дечјем позоришту из Суботице за представу „Пар ципела“.“Море маште” на 47. сусретима професионалних позоришта лутака Србије

Позориште лутака Ниш наступа са представом „Море маште“ на Четрдесет седмим сусретима професионалних позоришта лутака Србије, који се одржавају од 29. новембра до 1. децембра у Београду. Организатори овогодишњег фестивала су Мало позориште „Душко Радовић“ и Позориште лутака „Пинокио“.

У такмичарском делу програма учествују професионална позоришта лутака из Суботице, Новог Сада, Београда, Зрењанина, Ниша и Крагујевца. Фестивал има висок уметнички квалитет и презентује најбоља остварења у области српског луткарства.
Да подсетимо, премијера представе „Море маште“ изведена је 5. септембра, а на Међународном фестивалу позоришта за дјецу у Бања Луци, добила је две награде стручног жирија.

У представи играју: Даворин Динић, Мирјана Ђорђевић, Младен Милојковић, Татјана Миленковић, Срђан Миљковић, Стефан Младеновић, Александра Павловић, Биљана Раденковић, Наташа Ристић и Марија Цветковић.


Позориште лутака Ниш наступа последњег фестивалског дана, у четвртак, 1. децембра у 13.00 сати у Позоришту лутака „Пинокио“.

«
Next
Новији пост
»
Previous
Старији пост