Стваралаштво

Представљамо

Вести

Упознај Србију

Регионална сарадња

Одрасли за децу

Слободно време

Златни радови

Изложба

» » » Хана Исаки - Краљевство Мрмеладоајвар


Табла Часопис 16:00:00 0

Мирјана Шошкић, ООШ „Владислав Рибникар“ Београд

 

Краљевство Мрмеладоајвар


Једном давно постојала су два краљевста. Звала су се Мармелада и Ајрварленд.
У Мармелади је живела принцеза Дана, а у Ајварленду су живели принц Петар и принцеза Милица. Принцеза Дана је продавала више мармеладе, него што су принц Петар и принцеза Милица продавали ајвар. Они су били љубоморни и завидни. Решили су да јој се освете и напакосте. Kиднаповали су принцезу Дану. Принцеза Милица је одвела у њихово краљевство на свом бициклу. Она се маскирала у принцезу Дану па су поданици служили маскирану принцезу Милицу.
Принцезу Дану су натерали да преде на вретену и чували је затворену у замку.
Служавка која је чистила собу маскиране принцезе, на њеном лаптопу je открила план за киднаповање принцезе Дане. Испричала је прицезином оцу, краљу. Позвали су стражу да је ухапсе. Принцеза Милица је молила да је пусте. Краљ јој је рекао да ће је пустити ако буде боља прeма својим поданицима. Она то и обећа
Вратила се у своје краљевство. Ослободили су принцезу Дану. Постали су бољи. Решили су и имена да промене. Петар је постао Малиша, а Милица Анђела. Почели су вредно да раде и продавали су све боље. Краљевина је процветала.
Касније су спојили краљевства. Назвали их Мрмеладоајвар. То краљевство је продавало ајвар и мармеладу и уживало у изобиљу.
Живели су срећно до краја живота.Хана Исаки, IV/3

Учитељица: Сабина Гицић

«
Next
Новији пост
»
Previous
Старији пост