Стваралаштво

Представљамо

Вести

Упознај Србију

Регионална сарадња

Одрасли за децу

Слободно време

Златни радови

Изложба

» » ПРЕЗЕНТАЦИЈА РАДА ШКОЛЕ „14. ОКТОБАР“ - НИШ


Табла Часопис 12:00:00 0

Зоран Николић, дипл. деф., директор ШОСО „14. октобар“ Ниш


Инклизивни хор Школе „14. октобар“ и Медицинске школе „Др. Миленко Хаџић“ на свим активностима школе, заслужен велики аплауз свих присутних .Поводом 3. децембра, Међународног празника особа са инвалидитетом, Школа за основно и средње образовање „14. октобар“ у Нишу, представила је свој рад широј друштвеној заједници  и Граду Нишу.

У просторијама НИШКОГ КУЛТУРНОГ ЦЕНТРА, постављена је изложба практичних и ликовних радова ученика школе  и промовисан пројекат: „Школујем се, дакле радим“.

У свечаној сали НКЦ инклузивни хор школе и медицинске школе „Др. Миленко Хаџић“, извели су више успешних  тачака.

Детаљ са изложбе
Затим је приказана  10-то минутна  општа презентација о  раду Школе,  јако успешно је то припремила, Соња Здравковић, дипл. матем. и информатичар.

О монтеосри методи  која се успешно примењује у нашој школи, говорила је Марија Крстић, дипломирани педагог.

Слађана Петровић, дипломирани олигофренопедагог,  осврнула се  на потребу израде дидактичких материјала које наставник прилагођава могућностима сваког појединачног ученика у свом разреду.

Анита Миладиновић, дипл. тифлолог говорила је о предностима корићења сензорне собе у раду са нашим ученицима као и модалитетима рада са слепом и слабоводом  децом. Нагласила је да смо једина верификована школа за рад  са овим ученицима на југу  Србије и да смо  успели да обезбедимо сав неопходан дидактички материјал, Брајеву машину и синтетизатор говора, опрема која је доста скупа.

Наташа Ковачевић, дипл. дефектолог приказала је рад  КИНЕКТ  апарата  који се  користи у раду са ученицима, посебно оних из спектра аутизма.

Милорад  Савић, дипл. деф. осврнуо се на рад наше школе са ученицима  који су из резиденцијалне установе Кулина, смештени у малој домској заједници „Душко Радовић“.

Педагошки саветник, дипл. психолог школе, Миша Љубеновић,  приказао је  писање  ИОП  планова рада електронским путем који поједностављује наставницима  овај рад.

Искуство са данашње сесије у НКЦ намеће потребу даљег  приближавања рада наше школе јавности, јер општи је утисак многих присутних да „нисмо знали“ да  то Ваша школа  ради.

Најлепше се захваљујемо НКЦ који је отоврио врата нашој школи да свој рад презентујемо на  најбољи могући начин.


У Нишу, 2.12.2016. године  

«
Next
Новији пост
»
Previous
Старији пост