Стваралаштво

Представљамо

Вести

Упознај Србију

Регионална сарадња

Одрасли за децу

Слободно време

Златни радови

Изложба

» » » ФЕДЕМУС 2017 – Конкурс за децу узраста од 7 до 15 година


Табла Часопис 10:00:00 0


КОНКУРС XXII РЕПУБЛИЧКИ ФЕСТИВАЛ ДЕЧЈЕГ МУЗИЧКОГ СТВАРАЛАШТВА 
«ДЕЦА КОМПОЗИТОРИ» ФЕДЕМУС 2017


Покровитељ:  Министарство  просвете науке и технолошког развоја  Републике Србије

За дечју композицију у области вокалног, инструменталног и вокално-инструменталног стваралаштва које компонују  деца узраста од 7 до 15 година на часовима музичке културе или кроз слободне активности.

Пропозиције:
·         На конкурсу могу да учествују ученици основних школа, учесници музичких активности дечјих културних центара и сличних дечјих установа и  асоцијација са територије Србије.
·         Пријављене композиције морају бити уредно написане, а уколико је у питању вокална композиција, потребно је приложити текст песме уз обавезне потписе наставника музичке  културе или особе која води музичку активност у другим дечјим институцијама односно асоцијацијама, уз оверу печатом и потписом директора (у три примерка).
·         Учесници конкурса могу компоновати појединачно или групно на своје текстове или текстове својих вршњака.
·         Учесници конкурса  прилажу мелодијску линију са уписаним текстом или шаљу радни  снимак на ЦДу.
·         Учесници конкурса могу послати комплетан плеј бек студијски снимљен.
·         Учесници конкурса могу компоновати инструменталну композицију за одређени инструмент која мора бити записана самостално или уз помоћ наставника музичке културе.
·         Учесници конкурса могу компоновати електронску, компјутерску композицију, снимљену на ЦД–у, за које организатор обезбеђује балетску пратњу, до 3 минута.
·         Композиције се шаљу под пуним именом и презименом аутора, називом институције или асоцијације, тачном адресом и бројем телефона.
·         Композиције морају бити оригиналне, писане од стране детета или групе деце а без интервенција одраслог, настале у 2016-2017 години и не смеју бити извођене на другим фестивалима.
·         Секециона комисија од приспелих композиција на конкурс врши избор до 10 вокалних, 6 инструменталних и 6 електронских које ће се изводити на завршном концерту.
·         Организатор обезбеђује матрице за композиције које нису снимљене у студију, расписивање аранжмана за сваку вокалну композицију која ће се изводити  на завршном концерту, задржава право избора солиста одабране композиције, пратећих вокала и припреме за завршни концерт и обезбеђује балетску пратњу за компјутерске електронске композиције.
·         Организатор ће уз помоћ регионалне селекционе стручне комисије жирирати композиције за завршне концерте и републичког  жирија доделити награду за композицију (I, II и III место), награда за најбољи текст и интерпретацију.

Завршнице, концерти и промоције  ће се одржавати током 2017. године.
Организатор има ексклузивно право да композиције које одабере Селекциона комисија  за извођење на завршном концерту, сними аудио и ЦД  као и да уврсти у штампану збирку нота,  право  емитовања у медијима и на  другим Фестивалима.
Конкурс је отворен од  15.01.2017. до 15.03.2017. године.

Радове слати поштом на адресу:
ДЕЧЈИ КУЛТУРНИ ЦЕНТАР БЕОГРАД, Таковска бр. 8 са назнаком за конкурс Фестивал дечјег музичког стваралаштва  «Деца композитори» најкасније до 15.03.2017. године.

Све информације у вези конкурса можете добити на бројеве телефона: 063-8427849, 011-3237-360, 3242 011, фаx. 32 42 314 – музички уредник Фестивала Мирјана Миличић Прокић.«
Next
Новији пост
»
Previous
Старији пост