Стваралаштво

Представљамо

Вести

Упознај Србију

Регионална сарадња

Одрасли за децу

Слободно време

Златни радови

Изложба

» » » ЛИТЕРАРНА СЕКЦИЈА 4/3 ОШ "Свети Сава" Младеновац


Табла Часопис 16:00:00 0

Славка Аврамовић, ОШ „Свети Сава“ Младеновац


 


У оквиру слободних активности ученици 4/3 ОШ "Свети Сава" у Младеновцу баве се литерарним стваралаштвом уз подршку своје учитељице Славке Аврамовић.

Теме о којима пишу су различите, али најчешће пишу о породици, школи, другарима, љубимцима, омиљеним јунацима из књига, познатим личностима и само понекад стидљиво о љубавима и о ономе што их тишти.

Учесници су на многим Литерарним конкурсима и често су међу награђенима и похваљенима. То их додатно мотивише и инспирише да и даље пишу.

Ученици чији су радови награђивани, похваљивани и штампани су: Сара Глумац, Јулијана Илић, Никола Карић, Кристина Николић, Леон Петронијевић и Андрија Прокић.
Најуспешнија по броју песама и награда је Јулијана Илић, која песме пише од 1. разреда.

Изузетно се обрадују свакој дипломи, награди, часопису, или Зборнику радова у којем су објављени и њихови радови и подједнако се радују свом успеху и успеху својих другара из одељења!

Овако су они описали свој рад у оквиру секције.


Када нам учитељица каже да има неки конкурс, одмах узимамо оловке у руке и почнемо да пишемо! Написане радове дајемо учитељици надајући се да ће баш наша песма на конкурсу бити најбоља. Нестрпљиво чекамо резултате и често питамо учитељицу да ли су је обавестили. Када нам учитељица каже да је нечија песма награђена, похваљена или штампана у неком Зборнику, или часопису, сви се заједно радујемо! Зато пишемо и надамо се новим наградама и успесима! (Сара, Кристина, Леон, Никола )


Песме пишем када добијем инспирацију. Док пишем, ја уживам. Трудим се да редови (стихови) буду једнаке дужине. Када завршим песму, читам по неколико пута, преправљам, понекад питам учитељицу за неки савет. Учитељица затим шаље песме на конкурсе, а ја очекујем награду. Када се то оствари, поносна сам на себе, срећна сам што ћу се на додели награда дружити са неким познатим песником и што ћу добити неку књигу или диплому! Када се кући вратим, на зид окачим медаљу или диплому, а књигу ставим на полицу. Тада се осећам веома лепо! (Јулијана Илић)«
Next
Новији пост
»
Previous
Старији пост