Стваралаштво

Представљамо

Вести

Упознај Србију

Регионална сарадња

Одрасли за децу

Слободно време

Златни радови

Изложба

» » » » » Награде на Четрдесет седмим луткарским сусретима


Табла Часопис 11:00:00 0


Представом Одисеј – сан о повратку” Дјечијег позоришта из Бања Луке свечано је затворена манифестација 47. Сусрети професионалних позоришта лутака Србије”. По завршетку, у Малом позоришту Душко Радовић” награде учесницима овогодишњег тродневног фестивала свечано је уручио председник УНИМА центра Србије и в.д. управник Позоришта Бошко Буха” Игор Бојовић.

Гран при фестивала за најбољу представу припао је Позоришту младих из Новог Сада за представу Петар Пан”. Најбољу режију потписује Тодор Валов за представу Речна сирена” београдског позоришта Пинокио”, а награда за најбољи текст у представи Циркус Марио и Нета” Малог Позоришта Душко Радовић”иде у руке Милене Деполо. Ива Гикова и Ивајло Николов из Дечјег позоришта у Суботици награђени су за најбољу сценографију у представи Ивица и Марица”, а Атила Антал из Народног позоришта Тоша Јовановић” за најбољу музику у представи Песма белог кита”. Награда Милена Саџак за најбољег младог глумца припала је Кармен Бардак у представи Ивица и Марица”, а награду Јанко Врбњак за најбољу анимацију освојио је Лако Николић за улогу Мариа у представи Циркус Марио и Нета”. Награду за глумачко остварење освојили су: Нела Николић, Љиљана Живић, Славен Дошло, Кристина Савков и Јасмила Пралија. Најбоље луткарске креације имала је Ирина Сомборац за лутке у представи Циркус Марио и Нета” Малог позоришта Душко Радовић”. Јован Царан освојио је награду Бошко Зековић за свеукупни допринос развоју луткарства. Жири је ове године доделио и специјалну награду за колективну анимацију Ансамблу позоришта лутака из Ниша за представу Море маште“.

Стручни жири чинили су професор бугарске Националне академије за филмску и позоришну уметност Славчо Маленов, театролог и в.д. управник Српског народног позоришта проф. др Зоран Ђерић и редитељ и костимограф Борис Чакширан.


Десет представа које су приказане на београдским 47. Сусретима професионалних позоришта лутака Србије” оцењивао је и дечији жири: Катарина Петровић, Нина Ђорђевић и Урош Друлевић. Они су одлучили да награда за луткарску чаролију буде додељена Малом позоришту Душко Радовић“ за представу Циркус Марио и Нета“. Награда за најгласнији аплауз припала је Дечјем позоришту из Суботице за представу Ивица и Марица“, а као нај, нај“ представа проглашена је представа Петар Пан“ Позоришта младих из Новог Сада.

«
Next
Новији пост
»
Previous
Старији пост