Стваралаштво

Представљамо

Вести

Упознај Србију

Регионална сарадња

Одрасли за децу

Слободно време

Златни радови

Изложба

» » » Богдан Ђорђевић - Неваљали мрав


Табла Часопис 16:00:00 0

Данијела Оцокољић, ОШ "Никола Тесла" Београд

 

НЕВАЉАЛИ МРАВБио једном један мрав који је био веома неваљао.Тако када му сви кажу "НЕ" он то намерно уради. Мама му је говорила да не треба да буде зао и безобразан. Он је обећавао да неће и никада то није испуњавао.
Док је одрастао, он је  постајао све лошији  и злобнији. Пошто више нико није могао да га трпи, становници мравињака су се договорили да му покажу како изгиледа кад су сви према теби безобразни и зли. Одлучили су да се понашају као он док се не опамети.
Када је шетао био је уплашен јер су се сви понашали чудно. Био је веома уплашен када је дошао кући, јер се и његова мама према њему понашала ружно и безобразно.
Више није могао да издржи и обећао је да ће се поправити, али му нико није веровао. Мрав је почео да стварно схвата какав је и како се он у ствари понашао. Схватио је колико је повређивао маму и друге мраве око себе. Иако је било тешко он је успео да се поправи и заклео се да ће убудуће бити добар мрав, и сви су му веровали. Никада се више није тако понашао и постао је мрав за пример.БОГДАН ЂОРЂЕВИЋ    III/5


«
Next
Новији пост
»
Previous
Старији пост