Стваралаштво

Представљамо

Вести

Упознај Србију

Регионална сарадња

Одрасли за децу

Слободно време

Златни радови

Изложба

» » Новогодишња прослава у просторијама КУД-а „Кикац“, у Базелу


Табла Часопис 08:00:00 0

Весна Нинић, Српска допунска школа у Базелу, Швајцарска


 

У просторијама КУД-а „Кикац“ у Базелу, у недељу 11. децембра ученици и родитељи Српске допунске школе из Базела, Прателна и Лауфена приредили су новогодишње дружење деце родитеља и заинтересованих гостију.

У препуној сали уприличен је новогодишњи програм у коме су учествовали  ученици Српске допунске школе. Циљ оваквих програма је неговање српског језика, културе, међусобно упознавање и дружење деце и родитеља. Такође, кроз јавне наступе ученици се ослобађају треме и навикавају да слободније говоре матерњи језик. Програм је отворен српском химном „Боже правде“, а затим су уследиле новогодишње песме најмлађих ученика, као и рецитал оних мало старијих. На овај начин ученици су свима пожелели срећну Нову годину.

У програму су учествовали и најмлађи чланови КУД-а „Кикац“, са сплетом народних игара. Девојчице и дечаци су одиграли неколико народних игара из Србије.

На крају програма, на изненађење све деце, појавио се Деда Мраз који је ученицима школе поделио новогодишње пакетиће. Пакетиће су обезбедили родитељи преко трговинске радње, власника Божидара Николића из Базела.

У оквиру програма приређена је и изложба новогодишњих честитки  ученика, које су настале на часовима у школи.

Изложба је била продајног карактера, а сав новац од продаје честитки биће усмерен за неке будуће активности у школи.

Новогодишње дружење настављено је  послужењем за децу и све присутне, које су за ову прилику припремили родитељи ученика.

Било је ово још једно добро организовано вече захваљујући доброј сарадњи родитеља Српске допунске школе,  руководства КУД-а „Кикац“ и учитељице Весне Нинић.«
Next
Новији пост
»
Previous
Старији пост