Стваралаштво

Представљамо

Вести

Упознај Србију

Регионална сарадња

Одрасли за децу

Слободно време

Златни радови

Изложба

» » Буди једна од сто


Табла Часопис 13:00:00 0

Зоран Илић, ОШ „Светозар Марковић“ Лесковац
OШ „Светозар Марковић“, може се похвалити првим информатичким кутком  за ученике разредне наставе, али и њихове старије другаре. Компанија из Београда донирала је 10 рачунара и 1 лаптоп ученицима, са жељом да деца смисленије користе рачунаре и на време науче како да га правилно користе. Добар однос родитеља и школе и формирање „Клуба родитеља“ је утабан пут  сарадње школе и родитеља.

У школи су увидели потребу да децу на време упуте у тајне рачунарских могућности, и да рачунаром обављају радње у циљу учења, а да за игрице користе играчке конзоле. То би делом смањило бесмислено седење за рачунаром ученика када су код куће, јер ће научити на време да планирају и програмирају, уз стручну помоћ и надзор својих ментора у школи.  То је данас обавеза школе, јер родитељ често и мање зна од свог детета о рачунарима.

А све је почело од мале осмогодишње Наталије Цакић, која је импресионирала вештином справљења колача једног ИТ директора,  на породичном одмору.

Причом о школи, Наталија је на његово питање да ли школа има комјутере и уме ли учитељ да ради на њима, рекла: „Ма, учитељ уме и доноси свој, али ми немамо. Он нам стално пушта на белој табли и радимо на њој...“ Тако се и родила идеја о донацији и формирању информатичког кутка.

Кажу да је ово први део, а да ће на пролеће уследити још једна донација. Сигурни смо да у нашем друштву постоји још много фирми које би могле урадити овакву донацију. Зато позивамо потенцијалне донаторе, родитеље и наставнике, да се удруже, размењују своја знања, вештине и потребе, и опреме бар још 100 школа у Србији. Акцију ћемо назвати БУДИ ЈЕДНА ОД СТО, а свака фирма или појединац који се укључе у акцију, унапред су победили. Истакли бисмо да је овај начин улагање у превентивну заштиту људског друштва јер је још  рано да се каже „касно је“.«
Next
Новији пост
»
Previous
Старији пост