Стваралаштво

Представљамо

Вести

Упознај Србију

Регионална сарадња

Одрасли за децу

Слободно време

Златни радови

Изложба

» » » » “САНТА МАРИА ДЕЛА САЛУТЕ” У БИОСКОПУ СИНЕПЛЕКС НИШ


Табла Часопис 11:00:00 0


Премијера и специјална пројекција највеће српске љубавне приче

Филм “Санта Мариа дела Салуте” редитеља Здравка Шотре премијерно ће бити приказан у биоскопу Синеплекс Ниш у среду, 21. децембра у термину од 20:40. Љубавна драма у којој главне улоге тумаче Војин Ћетковић и Тамара Алексић говори о животу великог српског песника Лазе Костића и његовој највећој љубави Ленки Дунђерски. Филм ће се на редовном репертоару биоскопа Синеплекс Ниш наћи од четвртка 22. децембра, док ће се специјална пројекција, са посетом екипе филма биоскопу, одржати у петак 23. децембра од 20 часова када ће поздравити гледаоце филма у биоскопу.

Прича о Лази Костићу почиње у Венецији, пред црквом Санта Мариа дела Салуте, због које се песник у младости песмом љутио на дужда што је за градњу те цркве посекао силне шуме у нашим крајевима. Ово је емотивна исповест о највећој српској љубавној причи, о односу највећег песника српске књижевности и младе, учене, прелепе Ленке Дунђерски. Филм нас води кроз живот и унутрашњу борбу великог и „друкчијег“ човека, песника, преводиоца, доктора права, новинара… У позном добу, Лази ће се дух Ленке Дунђерски и црква Санта Мариа дела Салуте међу собом преплитати и довести до стварања његове најчувеније песме.


Глумачку екипу филма чине још и  Небојша Илић, Александар Берчек, Дејан Луткић, Слобода Мићаловић, Александар Ђурица, Небојша Дугалић, Јоаким Тасић, Нела Михајловић, Срдјан Тимаров, Мики Крстовић, Светлана Бојковић, Небојса Кундачина, Радоје Чупић, Милица Грујичић, Тихомир Станић.

«
Next
Новији пост
»
Previous
Старији пост