Стваралаштво

Представљамо

Вести

Упознај Србију

Регионална сарадња

Одрасли за децу

Слободно време

Златни радови

Изложба

» » » » Међународни конкурс “Краљевство Бијелих рада“


Табла Часопис 09:00:00 0

 
У оквиру пројекта „Европа за културу, Култура за Европу“ који се реализује под покровитељством ЕУ у оквиру трећег позива ИПА – прекограничне сарадње Црне Горе и Србије, НВО „Стихом говорим“ и ЈУ „Ратковићеве вечери поезије“ расписали су 4. по реду конкурс „Краљевство Бијелих рада“. Ријеч је о међународном конкурсу за дјецу пјеснике, ученике основних школа из региона. Како каже умјетнички директор и један од оснивача фестивала Александар Обрадовић, конкурс је отворен од 1. 12. 2016. године и трајаће до 15. 3. 2017. године.
Као и ранијих година, међународни жири ће прегледати и оцијенити радове и прогласити Принчеве и Принцезе рима на свечаности која ће се одржати на прољеће у Бијелом Пољу, гдје ће се, сад већ традиционално, одржати фестивал са богатим културно умјетничким садржајем. Обрадовић је представио и услове конкурса:

– Могу се јављати дјеца пјесници, ученици основних школа.
– Достављају се до три пјесме потписане именом и презименом ученика, са назнаком разреда, као и назив школе и име ментора или једног родитеља, адресу становања, е-мејл и број телефона. (контакт подаци).
– Тема је слободна!

Радови морају бити на једном од језика: српски, хрватски, босански, црногорски. Писани фонтом Times New Roman, величина 12 word документ (doc или docx). Радови се достављају на е-маил: kraljevstvobijelihrada@gmail.com.
Детаљи, услови и све везано за претходне фестивале могу се наћи на web страни:

Обрадовић се нада да ће овогодишњи конкурс достићи интересовање из претходне године када је на конкурс пристигло 1000 радова из свих држава у окружењу па и из иностранства.

КРАЉЕВСТВО БИЈЕЛИХ РАДА

Краљевство бијелих рада
већ четири године траје,
најљепше прима у себе
и најљепше вама даје!
То је краљевство дјеце,
радости, среће и наде.
Будите дио њега!
Будите Бијеле раде!
Посијте снове своје,
овдје, на обали Лима.
Будите Принчеви и Принцезе
најљепших пјесама и рима.
Нек Краљевство ово наше
живи хиљаду љета
и да другарство у њему
кô Бијела рада цвјета!
Шаљите пјесме своје,
макар у два три реда,
жири ће да их чита
и да их са пажњом гледа

Слободан Зоран Обрадовић


«
Next
Новији пост
»
Previous
Старији пост