Стваралаштво

Представљамо

Вести

Упознај Србију

Регионална сарадња

Одрасли за децу

Слободно време

Златни радови

Изложба

» » » XII СВЕТОСАВСКИ ТУРНИР ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ ЦРВЕНИ КРСТ НИШ У ШАХУ 2017


Табла Часопис 10:00:00 0


Празник над празницима, свако дете освојило награду!!
Директор турнира, МК Александар Златановић, избором пехара, плакета, медаља и осталих награда, поново надмашио себе!

Шаховски клуб Раднички Трупале у сарадњи са ОШ Први мајТрупале, ШКГН “Комрен” и Школом шаха Дечји центар, под покровитељством Градске општине Црвени крст, организовао је  XII Светосавски турнир у шаху за ученике ОШ.
Право учешћа су имали основци и чланови клубова са територије ГОЦК, као и ученици Школе шаха Дечијег центра из Ниша. Играло се по ФИДЕ правилима за рапид,  у 7 кола, компјутерско паровање, темпо игре је био 10 минута за размишљање по играчу.

Играо се јединствени турнир од I-VIII разреда, учествовало је 46 такмичара. Пре почетка турнира, Александар Златановић, председник ШК “Раднички”- Трупале, поделио је плакете, присутним члановима омладинске екипе клуба – шампионима Омладинске лиге ЦС, за 2016. годину.

Награде на турниру су биле следеће:
Категорије дечака I-IV и V-VIII разред: прва 2 на турниру добили су пехар и медаљу, а трећи плакетицу.
Категорије девојчица I-IV и V-VIII разред: прва је добила пехар и медаљу, друга плакетицу, трећа медаљу.
Биле су и специјалне нагарде за најбољег предшколца, ученике школе Први мај, награде по разредима и награде изненађења, за сваког уесника турнира.
У паузи између кола, сви такмичари и пратиоци су имали сокове и грицкалице, а веома је важно напоменути да се није плаћала уписнина!

Освајачи награда по категоријама:

Предшколско: Сава Ћирић, 4 поена, члан домаћег ШК “Раднички”-Трупале, који је у последњем колу наишао на непремостиву препреку, рођеног брата Павла, актуелног првака ОШ Србије до IV разреда!

Ж 1-4: Победила Вања Вељковић (Школа шаха Дечијег центра), са 4 поена, испред Николине Ђорђевић и Миле Николић, са 2 поена, из ОШ “Први мај”.

М 1-4: Победио Филип Здравковић, са 6 поена, и укупно трећи, члан ШК ГН “Комрен” и Школе шаха Дечијег центра, актуелни првак ЦС до 8. година. Друго место, са 5,5 поена, освојио је Павле Ћирић, први фаворит по рејтингу, члан домаћег ШК “Раднички”, док је трећи, са 5 поена, Давид Китановић, члан Школе шаха Дечијег центра.

Ж 5-8: Очекивано је победила Јелена Стевановић, ОШ “Радоје Домановић”, са 6,5 поена, уједно и свеукупна победница XII Светосавског турнира за 2017. годину! Друго место, са 5 поена, освојила је Петра Ристић, ученица ОШ “Први мај”, а треће Исидора Вукадиновић, са 3,5 поена, такође, ученица школе домаћина.

М5-8: И у овој категорији није било изненађења: победио је Радивоје Ђурић, са 6 поена, члан ШК ГН “Комрен” и полазник Школе шаха Дечијег центра. Други, са 5 бодова, је Јован Цвијановић, ученик ОШ “Иво Андрић”, док је трећи Стефан Васић, такође, са 5 поена, ученик школе домаћина.

Подељене су награде и за најбоље представнике ОШ “Први мај”, као и награде за најбоље, ненаграђене, ученике по разредима!! Као по обичају, сваки такмичар је добио неки шаховски соувенир, а јединствени је закључак свих такмичара, пратиоца, судија, организатора: што није више оваквих турнира, где је мото “Уметност давања”!

Главни судија турнира је био ИА Драган Живић, помоћни НА Александар Златановић, а судили су и Бобан Стевановић и Душан Златановић, уз техничку подршку Снежане Милетић, из ГО Црвени Крст.

Табелу можете погледати овде.


ДраганЖивић, ФМ, ФТ и ИА

«
Next
Новији пост
»
Previous
Старији пост