Стваралаштво

Представљамо

Вести

Упознај Србију

Регионална сарадња

Одрасли за децу

Слободно време

Златни радови

Изложба

» » » Свечана додела награда Најбољим едукаторима Србије за 2016. годину


Табла Часопис 10:00:00 0У петак, 24. фебруара свечано су уручена признања за 16 најбољих едукатора Србије, у просторијама Центра лепих уметности Јована Колунџије у Београду. Пројекат „Најбољи едукатори Србије“ пре три године је покренуло Удружење за подстицање предузетништва „Живојин Мишић“. 

Удружење за подстицање предузетништва"Живојин Мишић" трећу годину за редом наградило је најбоље едукаторе наше земље који на часу и у склопу свог предмета и редовне наставе подстичу ученике на иновативност и проактивност. Наградило је оне који се изузетно залажу и мотивишу ученике да развију своје способности и таленте и ван онога што се подразумева под редовном наставом.

Ове године, награђени су учитељи и наставници из различитих делова Србије, па тако имамо награђене из Алексинца, Бачке Паланке, Београда, Чачка, Каравукова, Кикинде, Крагујевца, Крушевца, Куле, Ниша, Новог Сада и Панчева.

Међу њима се налази 5 учитељица, 5 наставника основних школа и 6 наставника средњих школа. Њихове биографије, као и то чиме су заслужили да понесу титулу најбољих, можете погледати на овом линку,

Сви едукатори су поред личне награде од 40.000 динара, награђени и са по 100.000 динара, које у наредних годину дана могу искористити за унапређење рада са ученицима.

Награђени су следећи едукатори:

Гордана Јосимов, учитељица разредне наставе у ОШ „Васа Живковић”, Панчево                                        
Драгана Менчик, учитељица разредне наставе у ОШ „Свети Сава”, Бачка Паланка                                     
Татјана Ковачев, учитељица разредне наставе у ОШ „Бора Станковић”, Каравуково, Оџаци                  
Тања Вречко, учитељица разредне наставе у ОШ „Младост”, Београд
Маријана Коларић, учитељица разредне наставе у ОШ „Петефи бригада”, Кула                                      
Бранислава Живановић, наставник дефектолог у ОШ „Душан Дугалић”, Београд                                     
Владимир Мајсторовић, наставник географије у Прехрамбено-угоститељској школи, Чачак                          
Данило Боровница, наставник математике у ОШ „Свети Сава”, Кикинда
Владан Младеновић, наставник физике у ОШ „Иван Вушовић” у Ражњу и Алексиначке гимназије у Алексинцу
Александар Стевановић, наставник филозофије у „Техноарт Београд”, школи за машинство и уметничке занате, Београд
Младен Јовановић, наставник рачунарства и информатике у ОШ „Мирослав Антић”, Ниш                            
Маринко Петковић,  наставник физике и хемије, Школа за основно и средње образовање “Милан Петровић”, Нови Сад
Нада Стојичевић, наставница електрогрупе предмета, Електротехничка школа „Никола Тесла”, Панчево
Драгана Милићевић, наставница физике у Гимназији Крушевац
Александра Секулић, наставница српског језика, Економско-трговинска школа, Кула и                          
Катарина Вељковић, наставница рачунарства и информатике, у Првој крагујевачкој гимназији

Ко су најбољи едукатори Србије?

Наши најбољи едукатори су инспиративни покретачи позитивних промена у свом послу и својој околини. То су они људи који заиста праве разлику у свом послу. Њихови часови су другачији и занимљиви, они примењују савремене методе наставе, организују најразличитије ваннаставне активности, а децу подстичу на рад, истраживање и проактивност. Они су едукатори који треба да дају позитиван пример осталим предавачима. Зато кажемо да су они предузетници у свом послу.

Како се бирају најбољи?

Кандидате су пријављивали ученици, њихови родитељи, колеге или било ко ко сматра да познаје изузетног наставника. У избору најбољих су поред Удружења као организатора учествовали прошлогодишњи награђени, затим Министарство просвете, науке и технолошког развоја, Центар за развој запослених у образовању (ЗУОВ), директор Математичке гимназије Срђан Огњановић и координаторка ПИСА истраживања у Србији Драгица Павловић-Бабић.

Шта су награде?

Сви награђени едукатори поред личног дела нагрде добијају и 100.000 динара за унапређење свог рада, а новац може бити потрошен на реалиазацију разних пројеката са ученицима, или опрему коју награђени сматрају корисном за развој метода учења и позитивним утицајем на децу. На овај начин желимо да им омогућимо да већ постојеће пројекте реализују, као и да покрену неке нове идеје и пројекте.

Чиме се бави Удружење “Живојин Мишић”?

Удружење за подстицање предузетништва “Живојин Мишић” основала је српска компанија Девана Течнологиес из жеље да део свог профита уложи у развој друштва и економски напредак земље. Удружење је невладина непрофитна организација која своја средства улаже у пројекте које сама реализује, уз несебичну помоћ и савете сарадника и пријатеља. Мисија Удружења је да иновативним пројектима системски развија предузетнички дух и амбицију код младих људи. Циљ Удружења је да подстиче предузетништво код младих и усмерава их ка истрајности, иновативности и иницијативи, да допринесе едукацији деце и подстакне грађане и друштво на иницијативу и натпросечне резултате. Подржавањем едукатора који у образовању младих иду корак даље и уче их иновативности, упорности и активизму подржавамо људе који децу оспособљавају да у будућности буду стубови напретка и развоја земље.


Ивона Јовановић
Координатор пројекта


«
Next
Новији пост
»
Previous
Старији пост