Стваралаштво

Представљамо

Вести

Упознај Србију

Регионална сарадња

Одрасли за децу

Слободно време

Златни радови

Изложба

» » » » Последњи фебруарски викенд на Сцени Академије 28


Табла Часопис 10:00:00 0

СУБОТА 17 ч.ЧЕТИРИ ГОДИШЊА ДОБА” *балет за децу

Дуго ишчекивана, једна од најгледанијих представа у Академији 28, поново игра! Балет Четири годишња доба одлична је прилика да се деца од малих ногу упознају са великим и важним делима, али на њима прилагођен начин.

Једно од најпознатијих дела Антонија Вивалдија извешће професионални играчи Ана Липиј и Мирослав Петровић. Они кроз призму четири годишња доба описују животни циклус мушкарца и жене од рођења па до доба баке и деке: пролеће-рођење-бебе, лето-младост-младић и девојка, јесен-зрело доба-мама и тата, зима-старост-бака и дека са унуцима.

Представа бележи наступе на разним значајним фестивалима у земљи: позоришни фестивал „Бора Станковић“ у Врању 2003, „Барски љетопис 2006“, дечији фестивал „Позоришни вал 2012“ у Петровцу на мору, „Летњи фестивал у Улцињу 2012“, „Гардошфест” у Земуну 2013.

НЕДЕЉА 12 ч.АСТЕРИКС И ОБЕЛИКС

Сутрадан, мало више авантуре очекује нас у представи Астерикс и Обеликс, продукције Театар на Сави, а у режији једног од најбољих познавалаца дечијег позоришта - Милорада Мандића Манде.

Свима добро познате интерпретације које овај тим изводи овога пута ће нам дочарати један од најпознатијих француских стрипова о малом галском селу. Занимљива, едукативна, забавна и шаролика, такорећи - музича комедија - намењена је најмлађој публици  узраста од 2. до 12. године. Представа садржи занимљиву сценографију, живописне костимиме и маске, као и оригиналне сонгове и музику. 

Поред основних ликова из стрипа у представи се уместо Цезара појављује страшна и грозна, али лепа Цезарица Јулијана Мргудић која је одлучила да забрани деци да се играју и да све играчке овог света припадају само њој и ником ништа неће да да. Наравно да јој смета  мало галско село, па одлучује да натера врача Кутлачикса да јој ода тајну чаробног напитка да би постала најјача на свету и да све буде њено и само њено.

После низа комичних сцена Јулијана се заљубљује, мења своје презиме из Мргудић у Добрић и сазнаје да лепота није најважнија и да није срамота кад неко нешто не зна  већ да је срамота кад неко неће да учи!ДОБРОДОШЛИ У АКАДЕМИЈУ 28!

«
Next
Новији пост
»
Previous
Старији пост