Стваралаштво

Представљамо

Вести

Упознај Србију

Регионална сарадња

Одрасли за децу

Слободно време

Златни радови

Изложба

» » » ИНКЛУЗИВНО ОБРАЗОВАЊЕ У СКЛАДУ СА ПОТРЕБАМА И СПОСОБНОСТИМА


Табла Часопис 10:00:00 0

Славка Аврамовић, ОШ „Свети Сава“ Младеновац


 


ОШ “Свети Сава” у Младеновцу је школа у којој се веома поштују, уважавају и негују различите потребе и способности ученика.
Да би свако дете - ученик, могао да покаже и развија своје способности, веома је важно и неопходно пружити му подршку и могућност да то покаже и оствари у складу са потенцијалима које поседује.
Запослени у овој школи су вољни и спремни, као и до сада, да сваком детету омогуће најбоље начине да оствари све своје потребе и способности на што лакши начин.
У том циљу, 7. и 8. фебрура 2017. године организовано је у школи стручно усавршавање, (за учитеље, наставнике и стручне сараднике), на тему “Инклузивно образовање и индивидуални образовни план”.
Ова обука ће допринети да се још више него да сада, успешнима осете ученици који имају потешкоће у савладавању градива, којима је потребна додатна подршка, као и даровити ученици.
Посебно треба истаћи да и даровити ученици који напредују брже у односу на очекиване резултате и који су талентовани за поједине области раде по индивидуално образовном плану који је сачињен у складу са њиховим потребама и способностима - напредни ниво.

Инклузивно образовање има смисла, ако сваки ученик постигне успех у складу са потребама и способностима на начин који је њему прилагођен уз подршку и ангажовање учитеља, наставника, дефектолога, психолога, педагога, вршњака, родитеља и свих који су директно и индиректно укључени у сферу образовања и васпитања! 

«
Next
Новији пост
»
Previous
Старији пост