Стваралаштво

Представљамо

Вести

Упознај Србију

Регионална сарадња

Одрасли за децу

Слободно време

Златни радови

Изложба

» » ТРИФУНДАН


Табла Часопис 08:00:00 0

Ирена Сретић, ОШ „Стефан Немања“ Ниш
На Трифундан се понегде у виноградима приређују и ручкови на које се позивају и случајни пролазници, јер се сматра да ће то домаћину и целој кући донети срећу.
Ми нисмо били случајни пролазници, а наш домаћин отворио је широм врата свог иконописачког атељеа „Милица“ за све љубитеље писане речи које је, као и обично, окупила Миљана Игњатовић Кнежевић председница нишког огранка СКОР-а, која је ово песничко вече отворила речима: „Крв, вино и мастило песме стварају. Кроз крв срца песничког песме се рађају, вино им хоризонт стваралачки показује, а мастило за будућност бележи. Будите поздрављени ви, који сте у својој крви вино и мастило помешали, а ако им је главни зачин љубав, вечерас је вече за све нас.“
Уз звуке гитаре и најлепше стихове о овом српском верском празнику, зачули су се и они посвећени најузвишенијем осећању – љубави. Њени мали сарадници ученици ОШ „Стефан Немања“ из Ниша су својим скромним стиховима и музиком улепшали ово књижевно дружење:  Наталија Здравковић IV4, Анђела Татић IV4, Никола Петковић IV4, Димитрије Ристић IV4, Уна Стјепановић II1, Елена Димитријевић II1 и Маша Миленовић VI1. Заједно са њима читали су своје стихове песници: Миња Илијева, Јовица Ђурић Мајор, Весна Илић Николић, Драгиша Ераковић Ера, Братислав Петровић Браца, Душан Ђорђевић Нишки, Тања Трашевић, Милијана Јовановић, Славица Миленовић, Денко Рангелов, Јелена Ранчева, Душан Мијајловић Адски, Весна Ђурковић и Ружица Томић.

И опет заједно на једном месту, велики и мали, познати и мање познати... Али оно што их спаја јесте ПОЕЗИЈА! 


«
Next
Новији пост
»
Previous
Старији пост