Стваралаштво

Представљамо

Вести

Упознај Србију

Регионална сарадња

Одрасли за децу

Слободно време

Златни радови

Изложба

» » » » » Последњи мартовски викенд на Дечијој сцени Академије 28


Табла Часопис 09:00:00 0

СЦЕНА ЗА ДЕЦУ АКАДЕМИЈЕ 28

СУБОТА 17 ч. „ЧУДЕСНА ШУМА” *ПРЕМИЈЕРА*


Девојчица Нада се буди у Чудесној шуми и сазнаје од Шумске виле Лилезеленвиле да је Себични краљ Керко забранио свима у краљевству да уживају. Забранио је Сунцу да сија и трави да клија. Завладало је царство мрака без иједног сунчевог зрака...

Нада је одлучна да помогне становницима Чудесне шуме. Убрзо се окупља шашава и храбра дружина у намери да ослободе Чудесну шуму и врате јој некадашњи сјај и лепоту. Нада, Лилезеленвила, Мргуд и Плачљивко, шумски вилењак Тихомир, шумски мравци сакупљачи и Сунце после низа комичних ситуација стижу до палате Себичног краља Керка. Следи сусрет са њим и његовим слугом, Смотајлом. Нада позива децу да јој помогну, а да би успели морају сви да буду сложни.


 
Улоге: ​Татјана Миланов, Никола Марковић, Јадранка Нанић ЈовановићНЕДЕЉА 12 ч. „УСПАВАНА ЛЕПОТИЦА” *1. РЕПРИЗА


Према мотивима бајке Шарла Пероа, а тексту Жељка Хубача, овог викенда гледаћемо једну од најлепших бајки у позоришној интерпретацији.

У нашој причи краљу Стевану се рађа кћер Ружица. У сред даривања добре Виле Добриле, појављује се зла вештица Грдана која из љубоморе што није позвана на прославу рођења принцезе Ружице, изговара клетву - да ће Ружица умрети од убода у вретено чим напуни шеснаест година.

Добра вила Добрила умањује клетву тако да ће принцеза Ружица утонути у дубок сан из кога је може пробудити једино искрена љубав. Из страха краљ Стеван и вила Добрила прерушени у дрвосечу и његову жену, одгајају принцезу Ружицу у шуми. Уз разне догодовштине сазнајмо да ли је права љубав краљевић Филип или Ружичин друг Вуле за кога навија краљ Стеван.

Уз прегршт смеха и покоју сузу, сазнајемо колика је моћ праве љубави...

 ​Улоге: Софија Узуновић, Михајло Јовановић, Михаило Лађевац, Милена Ђорђевић, Соња Кнежевић.


Цена улазнице за све представе је 400 дин, а карте се могу купити на благајни Академије 28 сваког радног дана од 12-20 ч. и викендом сат времена пре сваке представе. Деца испод 3 године не плаћају карту.

Више информација на: 011/3621787 011/3616020 063/376847.​​​

«
Next
Новији пост
»
Previous
Старији пост