Стваралаштво

Представљамо

Вести

Упознај Србију

Регионална сарадња

Одрасли за децу

Слободно време

Златни радови

Изложба

» » » » Никола Ђорђевић - Срећан сам кад помогнем


Табла Часопис 14:00:00 0


Срећан сам кад помогнем


Помагање није само обавеза, већ доживљај и дар сваког доброг човека у свакој прилици. Да бисмо у нашем животу изградили позитивне и љубављу испуњене односе, важно је да схватимо битноћу помагања.

Дан који посветим неком другом за мене није никако губитак времена, већ је то добитак. Дани у којима не учиним ништа за друге, већ само за себе, су изгубљени. Када неко пати, а ја му помогнем, осећам се корисним, осећам да ми је душа испуњена љубављу. Када помогнем другом, као да помажем самом себи. Тада постајем бољи, осећам да сам нешто добро урадио и то ме јача и изграђује као особу.

Многи мисле да се новцем може купити све. Можда и може, али пријатељство се стиче једино уз љубав, осмех и праву помоћ, које много више значе од новца. Лепо је знати да постоји пријатељ који ће увек бити уз мене, вас или било кога и који ће бити спреман да помогне без икаквог одговора.

Када помажем другима, побољша ми се расположење и пробуди се у мени оптимизам који ми даје наду да ће неко и мени помоћи када то буде било потребно. Предиван је то осећај када неком улепшамо живот, бар за тренутак. Помагање је добро дело којим крепимо своју душу, а то нам је свима потребно да би опстали као моралне особе.

За мене су моји родитељи мој велики ослонац у животу, увек ми пружају све  и помажу када ми је помоћ потребна. Понекад када желим да се мало опустим и погледам ТВ, помислим на маму и тату, који се враћају уморни с посла. Зато устанем и у жељи да се одужим, распремим ствари по кући, проветрим просторије, намиришем их освеживачем и скувам кафу за своје родитеље. Знам да их то увек обрадује и врати им осмех на лице. Када стигну и са врата осете свежину дома и мирис вруће кафе, мама често каже: „Хвала ти срце моје!“ Тада се осећам најлепше, јер знам да сам урадио нешто лепо за своје родитеље.
Данашњи свет је окрутан и мало је оних који су спремни учинити нечији живот лепшим и срећнијим. Нема рецепта како чинити добра дела. То једноставно произилази из самих људи тј. из људског срца.
Ја помажем другима. А ти?

За Табла Фест 16

Никола Ђорђевић, V-2, ОШ „Ћеле кула“, Ниш

Наставник: Ирена Златковић

«
Next
Новији пост
»
Previous
Старији пост