Стваралаштво

Представљамо

Вести

Упознај Србију

Регионална сарадња

Одрасли за децу

Слободно време

Златни радови

Изложба

» » » » Међународна недеља извођачких уметности


Табла Часопис 09:00:00 0


Међународна недеља извођачких уметности слави моћ позоришне уметности:

o        20. март  – Светски дан позоришта за децу и младе
o        21. март – Светски дан луткарства
o        27. март – Светски дан позоришта


 

Поводом 20. марта, Светског дана позоришта за децу и младе, под слоганом „Поведите дете у позориште“, у организацији Међунaроднe асоцијацијe позоришта за децу и младе - АСИТЕЖ, позоришта широм света припремиће различите програме да би истакли значај позоришне културе за децу и младе и њен утицај у одрастању, образовању и васпитању нових генерација.

Слоган „Поведите дете у позориште данас“ упућен је родитељима, бакама, декама, учитељима, васпитачима и старатељима, са циљем да се сваком детету и младој особи пружи могућност да заволи позориште, да се оставри њихово право на учешће и ужитак у култури.


Леп обичај је да овим поводом своје поруке напишу истакунути светски уметници. Председница АСИТЕЖА, Ивет Харди је и ове године припремила поруку поводом Светског дана позоришта за децу и младе, док је поруку по позиву написао Франциско Хинојоса, један од водећих мексичких писаца за децу.Светски дан луткарства обележава се дан касније, 21. марта, у организацији УНИМЕ,  позоришне асоцијације придружене УНЕСKУ, која окупља људе, професионална позоришта и  позоришне трупе из целога света који доприносе развоју луткарске уметности.

Поводом Светског дана луткарства, управа УНИМЕ одлучила је да упути свету прекрасну поруку Ненси Ломан Стауб.


Позориште лутака Ниш

«
Next
Новији пост
»
Previous
Старији пост