Стваралаштво

Представљамо

Вести

Упознај Србију

Регионална сарадња

Одрасли за децу

Слободно време

Златни радови

Изложба

» » » Владимир Јовановић - Драга личност мог детинства


Табла Часопис 08:00:00 0

Дејан Јањић ОШ „Бранко Радичевић“ Врање
 

Драга личност мог детинства


Сећам се као као да је јуче било, а од тог дана прошло је неколико година. Био је леп и сунчан дан када сам са мамом пошао у школу. У холу школе први пут сам се срео са особом која је оставила печат на моје детинство, тада сам упознао мог учитеља Дејана Јањића. Његова подигнута рука, спремна за другарски поздрав, отерала је све моје страхове.

Дани су пролазили, а ја сам сваким даном све више волео мог учитеља. Морало је тако, ко не би волео човека који у сваком трену показује колико му је стало до нас, који све наше несташлуке разуме и увек са благим прекором и критиком указује на наше грешке. За сваког од нас има речи љубави. У школи сам као код куће, сигуран и слободан и то све захваљујући мом учитељу, знам да ће он, ако затреба увек да прискочи да ме заштити.

Уме он и да се наљути на нас када претерамо, тада ми се чини да његове тамне очи постају још тамније, а благи поглед се претвара у бич, његове речи оштре као сабља, натерају нас да размислимо о нашем понашању. Срећа па то не траје дуго, већ после неколико минута, као облак када се склони и открије плаво небо, тако се љутња са његовог лица склања и враћа се благи поглед и нежни осмех. Прамен црне косе пада му на чело и мом учитељу даје дечачки изглед. Сваку његову реченицу „упијам као сунђер“, слушам и трудим се да упамтим.

Време лети, знам да ћемо за неколико месеци отићи од нашег учитеља, замениће нас „неки нови клинци“. Наш учитељ ће морати опет испочетка да улива храбост и сигурност. Мораће да буде и учитељ и родитељ малишана који дођу, као што је нама. Знам да нас неће заборавити, као што нећемо ни ми њега.

Учитељ, родитељ, пријатељ, па чак и друг, све то у једном човеку, то је мој учитељ. Драга личност мог детинства, али сигурно и мог живота.Владимир Јовановић, IV1


«
Next
Новији пост
»
Previous
Старији пост