Стваралаштво

Представљамо

Вести

Упознај Србију

Регионална сарадња

Одрасли за децу

Слободно време

Златни радови

Изложба

» » » Јана Николић - Да имам чаробни штапић


Табла Часопис 12:00:00 0

Александра Дракулић, ОШ „Никола Тесла“ Београд

 

Да имам чаробни штапић


Свако дете има нешто о чему машта, али то понекад не успе јер нема много самопоузања или вере.

Зато, кад бих поново имала чаробни штапић, сваком детету бих испунила жељу. Код мене су све жеље оствариве. Ево шта сам урадила да бих остварила своју жељу:
Узела сам чаробни штапић из кристалне пећине и замахнула њиме. Али ништа се није десило јер на то нисам мислила. Кад ми је у главу ушао реп сирене љубичасте боје са бисерним додацима, жеља ми се остварила. И тако сам се нашла на трону са круном и скиптаром. Владала сам океаном. Могла сам да контролишем воду. Сваки пут када бих изашла из воде, добила бих ноге.

Моје најбоље другарице су Ива и Уна. На факултету никоме нисам одала своју тајну сем њима двема. Кад су то чуле, пожелеле су да имају такво искуство. И за трен ока су добиле прелпе репове. Један је био ватрено црвен, а друга плава. У међувремену је настао и проблем у океану и морала сам заувек да се опростим од свог омиљеног спорта, а то је сурфовање, и од одлазака на игранке. Моје другарице ме нису издале, већ су кренуле са мном. Браниле смо океан и у томе смо успеле, али више нисмо могле да постанемо људи, већ смо заувек остале сирене јер смо користиле велику количину енергије. Заувек смо морале да останемо под водом. Али кад смо остариле, нико ме није могао заменити на трону јер моје две другарице нису пуноправне наследнице. Пуноправни наследник су мој брат Јован и његова деца.

Била сам срећна што је ово детињство било испричано о срећној сирени која је оставила наследство у мудрим рукама. Срећа ме је обузела кад сам видела да сам деци улила самопоуздање и веру са само једним чаробним штапићем.

А што се с тим догодило, нећу вам одати јер ће можда баш вас дотаћи срећа да га нађете на месту моје младости.Јана Николић, 5/2

«
Next
Новији пост
»
Previous
Старији пост