Стваралаштво

Представљамо

Вести

Упознај Србију

Регионална сарадња

Одрасли за децу

Слободно време

Златни радови

Изложба

» » » Расписан Конкурс за необјављени роман за младе читаоце од 11 до 14 година


Табла Часопис 10:00:00 0


Издавачка кућа Клетт са задовољством најављује покретање акције Читалачки маратон која има за циљ да:

  • ·        негује српску књижевност за децу и младе,
  • ·        мотивише младе од 11 до 14 година за читање,
  • ·        подстиче читање с разумевањем и самим тим успешније учење младих,
  • ·        формира Читалачке клубове у основним школама Србије,
  • ·        пружа додатну стручну подршку наставницима,
  • ·        подржи издаваштво за младе у Србији.


Читалачки маратон није профитабилна већ друштвено одговорна акција.

Први корак у реализацији акције Читалачки маратон јесте расписивање Конкурса за необјављени роман за младе читаоце од 11 до 14 година, који траје од 12. маја до 30. јула 2017. године.

Победнички роман биће одштампан у великом тиражу и бити поклоњен свим ученицима који су чланови Читалачког клуба своје основне школе. И преостали изабрани романи биће објављени до краја 2017. године и под повољним условима биће доступни читалачкој публици.

Планирамо да сваке године објавимо коло од највише пет романа обогаћених методичком апаратуром која ће читаоцима-ученицима помоћи да лакше разумеју прочитано и тиме успешније уче.

Улога наставника српског језика није само у томе да одаберу најбољи рукопис, већ и да са ученицима од 5. до 8. разреда у својим школама оснују Читалачке клубове.

На сусретима Читалачког клуба ученици ће заједно са наставницима анализирати и романе из едиције Читалачки маратон, дискутовати о њима и решавати задатке који прате текст. Ова акција, коју подржава Министарство просвете, науке и технолошког развоја, омогућиће наставницима српског језика да додатно мотивишу своје ученике за читање.

Планирано је да Читалачки маратон буде вишегодишња акција током које ће се формирати мрежа наставника који воде Читалачки клуб у својој школи. За њих ће бити омогућено и додатно стручно усавршавање и стручни скупови на којима ће размењивати искуства.«
Next
Новији пост
»
Previous
Старији пост