Стваралаштво

Представљамо

Вести

Упознај Србију

Регионална сарадња

Одрасли за децу

Слободно време

Златни радови

Изложба

» » “ШАНТИЋЕВО ПЕРО” - 2. ПУТ ЗА ОШ “СВЕТИ САВА МЛАДЕНОВАЦ


Табла Часопис 15:00:00 0

Славка Аврамовић, ОШ „Свети Сава“ Младеновац

 


Друга награда Леону Петронијевићу 4/3 у категорији - поезија млађи узраст

Прошле године, на овом фестивалу, Јулијана Илић добила је 1. награду за најбољу збирку песама и тако заслужила да ове године њена песма буде објављена у Зборнику радова, али и у Листу ученика ОШ “Алекса Шантић” ЗОРА.

У понедељак,  22. маја 2017. године тачно у подне у ОШ „Aлекса Шантић“ у Калуђерици додељене су награде Фестивала Шантићеви дани који се од 2007. године одржава у овој школи, а у спомен на великог српског песника Алексу Шантића и његову вечну поезију. Награде је уручио Слободан Станишић, председник жирија за ову годину.

Овом приликом промовисан је Зборник награђених радова ШАНТИЋЕВО ПЕРО 2007-2017 – ГДЕ ЈЕ ЖИВОТ? - који је приредила селектор Конкурса, др Душица М. Филиповић. 

У наведеном Зборнику су објављене Леонова награђена песма, Јулијанина прошлогодишња награђена песма и текст који је на молбу селектора Конкурса Душице М. Филиповић написала учитељица Славка Аврамовић као ментор награђене ученице.

Фестивал је, у неку руку, био омаж недавно преминулом књижевнику Раши Попову који 2007. отворио Прве Шантићеве дане. Фестивал је окупио значајне српске књижевнике као што су: Љубивоје Ршумовић, Слободан Станишић, Мошо Одаловић, Урош Петровић, Тоде Николетић, Бојан Љубеновић, Мирослав Кокошар. 


    

«
Next
Новији пост
»
Previous
Старији пост