Стваралаштво

Представљамо

Вести

Упознај Србију

Регионална сарадња

Одрасли за децу

Слободно време

Златни радови

Изложба

» » Шантићево перо 2017.


Табла Часопис 08:00:00 0

Мирјана Шошкић, ООШ „Владислав Рибникар“ Београд


  
На 11. међународном књижевном конкурсу "Шантићево перо 2017" који је поводом традиционалне манифестације Шантићеви дани расписала Основна школа "Aлекса Шантић" у Калуђерици, Лука Баровић ученик 7/6 Огледне основне школе „Владислав Рибникар“ освојио је другу награду у категорији поезије за средњи узраст за песму "У жаргону" и трећу награду у категорији прозе за причу "Наговештај". Теме конкурса су биле "Да сам ја неко" за прозу и "Постојим да волим" за поезију.

  

У понедељак,  22. маја 2017. године тачно у подне у ОШ „Aлекса Шантић“ у Калуђерици почела је јубиларна прослава деценије Фестивала Шантићеви дани који се од 2007. године одржава у овој школи, на предлог директора школе, г. Радивоја Миљића, према ауторском пројекту професорке српског језика Душице М. Филиповић, а у спомен на великог српског песника Алексу Шантића и његову вечну поезију.

  

 

Фестивал је, у неку руку, био омаж недавно преминулом књижевнику Раши Попову који је 21. маја 2007. отворио Прве Шантићеве дане, оплeменио их, дао им полет, стваралачко надахнуће и слободу. Фестивал је окупио и значајне српске књижевнике као што су: Љубивоје Ршумовић, Слободан Станишић, Мошо Одаловић, Урош Петровић, Тоде Николетић, Бојан Љубеновић, Мирослав Кокошар.


Наставник: Сања Терић, професор српског језика


«
Next
Новији пост
»
Previous
Старији пост