Стваралаштво

Представљамо

Вести

Упознај Србију

Регионална сарадња

Одрасли за децу

Слободно време

Златни радови

Изложба

» » » » Даница Игњатовић - Авантура једне семенке


Табла Часопис 10:00:00 0


Авантура једне семенкеНа једном пропланку је растао цвет, а тај цвет зове се Љубичица.

Једнога дана дувао је страшно јак ветар и носио све пред собом  па чак и Љубучицино семе.

Све семенке су пале на земљу сем једне. Она је наставила да лети зауставивши се на једном дрвету где замало није завршила у кљуну једног неспретног врапчића. Док је падала ка земљи весело је скакутала од листа до листа тек  олистале трешње. Само што је дотакла земљу, једна неодговорна девојчица бацила је кору банане преко ње.

Семенка се обрадова и рече:

 „Ах, како ово дивно мирише! Како људи не знају шта је корисно! Ово ће ми добро доћи да презимим предстојећу зиму.“

Само што је завршила са стављањем зимнице, један трапави дечак просу чашу воде на земљу и вода пронађе свој пут до семенке. Семенка весело ускликну:  „Гле, ето и водице! Биће то сасвим довољно за један нови почетак!“

Небо је подарило семенци и сунце и кишу, и ветар и хлад и веселе пахуље кроз четири годишња доба, значи, све што је потрено за рађање једне прелепе љубичице.

Стигло је и ново пролеће, а место испод трешње заузео је заљубљени пар.

„Коначно друштво“ - зарадова се Љубичица и замириса у руци заљубљеног младића, а он је поклони својој девојци. „Ах, како само дивно мирише“ – прошапута девојка и спусти свој поглед у траву. Младић се одвоји мало у страну и убра још једну. „Да не буде сама“ – рече кроз осмех.  Девојка се окрену и примети још неколико њих. Пажљиво их  убра и стави у букет.

„Ето, сад су једна дивна миришљава породица“  - додаде девојчурак.

Врло брзо овај заљубљени пар озваничио је своју љубав и  постарао се  да оснује своју породицу. Авантура једне семенке није обележила само почетак живота једне прелепе Љубичице, већ и рађање љубави једног заљубљеног пара.

Као што све има почетак и крај, тако и ова Љубичица  завршава своју миришљаву бајку.

Са новим пролећем, стићи ће нове љубичице, нове авантуре и нове љубави, које ће мирисати баш као и ова наша! За Табла Фест 16Даница Игњатовић, IV-4 ОШ „Свети Сава“  Ниш

«
Next
Новији пост
»
Previous
Старији пост