Стваралаштво

Представљамо

Вести

Упознај Србију

Регионална сарадња

Одрасли за децу

Слободно време

Златни радови

Изложба

» » Међународна смотра читалаштва


Табла Часопис 08:00:00 0

Биљана Батез, ОШ „Алекса Шантић“ Београд - Калуђерица


  

20. и 21. маја 2017. године у ОШ „Миливоје Боровић“ у Мачкату, а у организацији Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије, библиотеке „Вук Караџић“ Алексинац, Центра за културу Алексинац и ОШ „Миливоје Боровић“ из Мачката одржана је завршна манифестација Програма развијања вештине читања и разумевања прочитаног и писаног изражавања „Читалићи 2017.“ Програм је обухватио преко пет хиљада учесника, а на завршној манифестацији у Мачкату је учествовало 65 школа на 35 штандова са преко 400 учесника. Наша школа је први пут учествовала у пројекту који траје пет година и задовољни смо због тога.

У категорији „Читалићи креативци“, ученица 2/2, Сара Марјановић (учитељица Јасмина Ђурђевић) освојила 1. место.

У категорији за најбољи школски штанд на тему „(Не)заборављени великани“ наша школа освојила је 2. место.

Наш штанд је био најпосећенији и најзанимљивији, а за то су заслужни ученици 2/1, 2/2, 2/3, 3/2, 3/3, 3/5, 3/6, 3/7 и 4/3 који су са својим учитељицама Маријом Младеновић, Јасмином Ђурђевић, Миланком Тосуновић, Зораном Црепајски, Сандром Зарић, Јадранком Бајић-Лупа, Јадранком Затезало, Биљаном Батез и Иваном Максимовић на веома креативан начин приказали великане нашег краја.
 
Посебну помоћ и подршку пружиле су библиотекарка Снежана Гига и логопед Весна Драгутиновић. Велику захвалност дугујемо и наставницама ликовне културе Иванки Ивковић Ускоковић и Снежани Брковић које су својим радовима украсиле штанд.

У оквиру манифестације одржано је више радионица као и конференција за наставнике и учитеље на коме је учешће узело преко 10 предавача. У оквиру програма добродошлице у Дому културе у Чајетини одржана је представа ученика ОШ „Миливоје Боровић“ и ОШ „Димитрије Туцовић“ као и представа Студија глуме Центра за културу и уметност из Алексинца. Треба посебно истаћи велику гостољубивост, као и труд и напор тима ОШ „Миливоје Боровић“ из Мачката који су беспрекорно организовали ову мaнифестацију, на чему им се посебно захваљујемо.


Снежана Гига, библиотекарка

Миланка Тосуновић, учитељица

«
Next
Новији пост
»
Previous
Старији пост