Стваралаштво

Представљамо

Вести

Упознај Србију

Регионална сарадња

Одрасли за децу

Слободно време

Златни радови

Изложба

» » » » Алекса Савић


Табла Часопис 08:00:00 0

Наташа Стоиљковић-Петровић, Музичкa школa у Нишу

 

Алекса Савић је рођен 2003. године у Нишу. Похађа ОШ „Радоје Домановић“ Ниш и редовни је ђак ниже Музичке школе на одсеку за клавир, у коју је кренуо годину дана раније. Одличан је ученик, од самог почетка се истицао и освајао бројне награде како на републичким тако и на међународним такмичењима.

Прво такмичење међународног карактера 2014. године за Алексу је било у Сремској Митровици где је освојио прву награду. Исте године на међународном такмичењу младих пијаниста у Нишу освојио је другу награду, а трећи је на „Концерту француске музике“. На међународном такмичењу младих пијаниста у Врању 2015. године освојио је другу награду, такође је учесник на клавирском семинару проф. Бориса Краљевића исте године.


2016. годинe бележи прво место на међународном такмичењу „Бањалучки Бијенале“, такође је 2017. освојио прво место на интернационалном фестивалу музике „Примавера“ у Бијељини. Успешну 2017. наставља такмичењем из солфеђа регионалног карактера где такође осваја прву награду.


Другог јуна 2017. године наступиће на интернационалном такмичењу „Пиано фриендс“ у Милану где се надамо успеху. Алекса је веома перспективан и амбициозан ученик, велико ми је задовољство да радим са њим и искрено се надам да ће бити мој ђак и у средњој школи на обострано задовољство.

«
Next
Новији пост
»
Previous
Старији пост