Стваралаштво

Представљамо

Вести

Упознај Србију

Регионална сарадња

Одрасли за децу

Слободно време

Златни радови

Изложба

» » » » » Како смо се провели на екскурзији


Табла Часопис 12:00:00 0

Јелена Ивановић, ОШ „Горачићи“ Горачићи

 

Како смо се провели на екскурзији


Један од најлепших дана у години је екскурзија. Тада је све другачије, у ранцу носимо слаткише, а не књиге.

Били  смо  узбуђени  и  једва  смо  чекали  да  кренемо на  екскурзију. Јутро је било  прохладно, али суво. Сви смо се скупили у школи и са нестрпљењем смо чекали да уђемо у аутобус. Када смо се растали од наших родитеља прво смо се упутили у град Ужице. Аутобус је кренуо у 7 часова, а ми смо са осмесима махали својим родитељима. У аутобусу смо сви  били весели, раздрагани и срећни. Ми, четвртаци сели смо позади у аутобус, тако смо се договорили.

Поред реке Ђетиње смо направили паузу за доручак. Она је добила назив по томе што су Турци са великих стена бацали децу у реку. После доручка смо се шетали поред реке, видели остатке Старог града, успут правили фотке и полако стигли до Хидроцентрале „Под градом“. Хидроцентрала коју смо посетили има једну турбину и три генератора и то је више музеј. Након прелепог Ужица упутили смо се у Дрвенград чији је оснивач Емир Кустурица. Прво смо погледали исечак из филма „Плави циганин”, а након тога започели смо разгледање необичног града од дрвета. Видели смо и цркву испред које смо се фотографисали. Свака кућа има свој назив. Највише смо осмотрили кућу која је носила назив Новак Ђоковић, јер је он наш најпознатији тенисер. Ту смо купили сувенире, а потом смо се упутили ка Мокрој гори. Научили смо да је Мокра гора добила име по томе што људи нису могли да запале ватру јер је дрво било мокро. Ту смо ручали, а потом смо кренули у незаборавну двочасовну вожњу Шарганском осмицом. Нисмо дуго седели у чувеном Ћири, јер нас је учитељица извела на терасицу. Доживљаје које смо доживели били су незаборавни, поготово они у тунелима. Правили смо паузе на станицама Јатаре, Голубићи, Камен љубави. Прошли смо кроз двадесет тунела. После дуге вожње, уз дуго стајања и разгледања природе наше Србије сели смо у аутобус и наставили пут ка Златибору. Водич нам је рекао да је Златибор добио име по златном бору. Ту смо имали слободно време. Са учитељицом смо шетали поред језера. Возили смо се аутићима на батерије. После тога смо скакали на трамболинама, спуштали смо се низ душеке и били у лавиринту. Дан се полако завршавао и ми смо морали да кренемо кући. У једном тренутку смо били тужни на помисао да нам је ово последња екскурзија са нашом учитељицом коју много вилимо.

Ово је једна од најлепших екскурзија до сада, зато што смо мало старији па смо могли више да запамтимо шта смо видели. Пуни смо среће и задовољства да бисмо поново пожелели да опет идемо на овај пут. Лепо смо се дружили и сви смо по нешто купили да се сећамо овог дана.Анђела Шипетић, Сара Зимоњић, Марко Милетић,
Јована Мојсиловић, Ђорђе Суруџић, Милица Зечевић

четврти разред, ОШ „Горачићи“, Горачићи


«
Next
Новији пост
»
Previous
Старији пост