Стваралаштво

Представљамо

Вести

Упознај Србију

Регионална сарадња

Одрасли за децу

Слободно време

Златни радови

Изложба

» » » Тамара Раковић - Весели смо јер смо млади и полетни


Табла Часопис 12:00:00 0

Јелена Ивановић, ОШ „Горачићи“ ГорачићиВЕСЕЛИ СМО ЈЕР СМО МЛАДИ И ПОЛЕТНИ


        Тренутно ми је четрнаест година и идем у осми разред. Родитељи ми стално причају да се налазим у цвету младости. На почетку их нисам схватала јер сам мислила да су они ти који могу да раде шта год пожеле јер су одрасли. Мислила сам да, када си млад, све ти је забрањено, али напротив, у том добу можеш да будеш шта год желиш и да радиш, јер је то најбезбрижнији део живота.

        Као мала, желела сам да одмах порастем. Волела сам да наређујем другима и да нико не може ништа да ми забрани. Видела сам како се одрасли тешко носе са проблемима, чак сам их видела и да плачу. Тада сам схватила колико су моји проблеми мали наспрам њихових и одлучила да уживам у детињству и младости. Сваки дан, када имам слободног времена, идем код другара и играм се. Играмо кошарку, компјутерске игрице, причамо вицеве, возимо бицикл и радимо још много занимљивих ствари. Сваки дан ми је безбрижан, једини проблем је школа. Размишљам о завршном испиту, али не дозвољавам да ми то помути радост. Сваки дан ми је испуњен и сваки дан сам весела. Не заборављам да је од колевке па до гроба, најлепше ђачко доба.

        Последњих година сам пуно тога схватила. Постајем старија, али у души сам млађа. И мене чекају обавезе и бриге кад одрастем, али не дозвољавам да ме бриге савладају јер сам весела, млада и полетна.Тамара Раковић, VIII р.

«
Next
Новији пост
»
Previous
Старији пост