Стваралаштво

Представљамо

Вести

Упознај Србију

Регионална сарадња

Одрасли за децу

Слободно време

Златни радови

Изложба

» » » Милица Плазинић - Будућност какву желим


Табла Часопис 16:00:00 0

Јелена Ивановић, ОШ „Горачићи“ Горачићи

 

БУДУЋНОСТ КАКВУ ЖЕЛИМ


Људи веома често размишљају о будућности и на тај начин улепшавају садашњост, јер се надају нечем бољем.

Када размишљам о будућности, углавном се усредсредим на завршетак свог школовања. Сада сам већ на прекретници када треба да одлучим чиме ћу се бавити у свом животу. Раније сам то једва чекала, а сада ми то веома тешко пада јер се плашим да не изаберем нешто због чега ћу се после кајати.

Замишљам себе као познатог адвоката. Одувек су ме привлачила права и увек сам била на страни правде. Често ме одвраћају од тога говорећи ми да су права тешка за учење и да нећу моћи то да завршим, а ја мислим да је све могуће ако се довољно жели. Родитељи ми говоре да ако једног дана постанем адвокат моћи ћу доста да зарадим. Мислим да није успешан човек онај који пуно зарађује, већ онај који је срећан и који се бави послом који воли. Само особе које се баве оним што желе могу да нaпредују, тако да ја не одустајем од свога сна. Мислим да то неће бити тешко јер сам амбициозна. Увек ћу бити на страни правде и трудићу се да спорове брже решавам.

Свако жели светлу будућност и то га чини срећним. Не треба се задовољавати малим стварима, већ треба улагати труд у остварење својих жеља и циљева.
Милица Плазинић, VIII р.

«
Next
Новији пост
»
Previous
Старији пост