Стваралаштво

Представљамо

Вести

Упознај Србију

Регионална сарадња

Одрасли за децу

Слободно време

Златни радови

Изложба

» » » Ликовни конкурс и хуманитарно продајна изложба „Град из маште“


Табла Часопис 11:00:00 0Хуманитарно-продајна изложба и забавни програм “Град из маште”, који је прошле седмице одложен због лошег времена, одржаће се данас, у петак 12. маја у 18.00 часова.
Програм организују: Позориште лутака Ниш, Играоница и креативна радионица „Маштоград“, Арт центар, Породична филхармонија, Школа енглеског језика „Fair Play“, Фејсбук група “Ћаскалиште за маме из Ниша” и Образовни центар „Про Менс“.
На ликовном конкурсу, чија је тема била „Град из маште“, учествовала су деца узраста од 3 до 9 година. Стручни жири ће одабрати 10 најбољих радова и доделити награде у 2 старосне категорије:

o   I категорија обухвата децу узраста од 3 до 5 година
o   II категорија обухвата децу узраста од  6 до 9 година


Продајна хуманитарна изложба
Радови ће бити изложени на платоу испред Позоришта лутака. Продајна изложба се отвара у петак, 12. маја у 18.00 часова. Сви посетиоци ће моћи да купе дечје радове. Цена радова није дефинисана.
Новац је намењен четворогодишњој Андреи Стојановић, која болује од ретке болести, глутарне ацидурије и нема је нико осим ње у Србији. Андреа нема ензиме који разлажу протеине животињског порекла, и због тога јој се у мозгу накупља глутарна киселина, која изазива нападе сличне епи нападима. Она не хода, не говори и има слабо развијену моторику. Лечење је изузетно скупо, на посебном режиму исхране је и стално је под терапијама.

Забавни програм
За учеснике конкурса и остале посетиоце у петак, 12. маја у 18.00 чсасова, одржаће се и забавни програм на платоу испред Позоришта лутака.
У програму учествују: Хор ОШ „Ушитељ Таса“, Културно уметничко друштво “Теодора”, Школа гитаре „Арт центар“, Бенд “Drum & Roll”. Програм ће водити глумица Позоришта лутака, Александра Павловић, а децу ће забављати и глумци Академског позоришта Студентског културног центра.

У случају временских непогода, програм ће бити поново одложен. 

«
Next
Новији пост
»
Previous
Старији пост