Стваралаштво

Представљамо

Вести

Упознај Србију

Регионална сарадња

Одрасли за децу

Слободно време

Златни радови

Изложба

» » НАГРАДЕ ГРАДА БЕОГРАДА на конкурсу “КРВ ЖИВОТ ЗНАЧИ”


Табла Часопис 16:00:00 0

Славка Аврамовић, ОШ „Свети Сава“ Младеновац


  

Кристини Николић, ученици 4/3 ОШ “Свети Сава” из Младеновца, уручена је 2. награда за литерарни рад 11. маја 2017. године у Старом двору у Београду.

Милица Симић 6/2 из ОШ “Коста Ђукић” из Младеновца освојила је 1. награду за ликовни рад у категорији ученика од 5. до 8. разреда, а сестре близнакиње, Анђела и Кристина Срећковић ученице 7/1 исте школе су освојиле 3. место такође за ликовни рад.

Пријем организује Црвени крст Београда сваке године поводом Недеље Црвеног крста и 11. маја Националног дана добровољних давалаца крви.

Са поносом можемо рећи да је Младеновац остварио запажен успех, јер на литерарно - ликовном конкурса Крв живот-значи” ове године на територији Града Београда учествовала је 101 основна и 16 средњих школа са 5.452 ликовних и 1.316 литерарних радова. Награде су уручене ученицима - победницима, а пријему су присуствовати и њихови учитељи и професори којима је Црвени крст Београда доделио захвалнице за помоћ у реализацији конкурса.

Учеснике пријема је поздравио заменик градоначелника Београда, господин Андреја Младеновић и том приликом истакао: - Црвени крст на један сјајан начин укључује младе суграђане да својим цртежима, песмама и литерарним саставима постају део једног великог тима у коме се учи о хуманости.«
Next
Новији пост
»
Previous
Старији пост