Стваралаштво

Представљамо

Вести

Упознај Србију

Регионална сарадња

Одрасли за децу

Слободно време

Златни радови

Изложба

» » ШТА ЗНАШ О ЦРВЕНОМ КРСТУ И ДОБРОВОЉНОМ ДАВАЛАШТВУ КРВИ


Табла Часопис 14:00:00 0

Славка Аврамовић, ОШ „Свети Сава“ Младеновац

 

 


Квиз „Шта знаш о Црвеном крсту и давалаштву крви“ на територији Београда реализује се од 2000. године и представља један од начина да велики број деце научи основне ствари о историјату организације Црвеног крста и давалаштву крви.

Црвени крст Младеновца сваке године реализује ову активност у којој учествују све основне школе са територије наше општине. Према пропозицијама, школу представља екипа коју чини четворо ученика 4. разреда.

Ања Јанковић 4/1, Јована Никић 4/2, Кристина Николић 4/3 и Сара Радивојевић 4/4 су чланице екипе ОШ “Свети Сава” из Младеновца која је освојила 3. место на Општинском нивоу.

Екипа ОШ “Бора Лазић” из Влашке освојила је 1. место и стекла право да се такмичи на нивоу Града Београда. Са још 16 екипа покушаће да се избори за учешће на републичком такмичењу које ће ове године бити одржано у Ковачици. Друго место освојила је ОШ “Милица Милошевић” из Јагњила – Рабровца.

Квиз је одржан 19. 5. 2017. године у ПУ “Јелица Обрадовић”. Да све буде на такмичењу регуларно и фер, побринули су се организатори - запослени у Црвеном крсту и волонтери. Било је задовољство учествовати на такмичењу.

 


«
Next
Новији пост
»
Previous
Старији пост